Za konec leta le še pokalni finale

CEV

Pred odbojkaricami in odbojkarji je v letošnjem letu le še zaključni turnir Pokala Slovenije, ki ga bodo med 21. in 23. decembrom gostile Hoče. Prvenstvo, v katerem je bilo doslej odigranih 11. krogov, se bo namreč nadaljevalo v soboto, 20. januarja.

V najboljšem položaju po prvem delu sta Nova KBM Branik in ACH Volley Ljubljana. Tako Mariborčanke kot Ljubljančani so bili v vseh 11. krogih izjemno prepričljivi. Slovenske prvakinje so tekmicam oddale le dva niza, oba ekipi Formula Formis, ki z osmimi zmagami in tremi porazi zaseda tretje mesto na prvenstveni lestvici. Rogožanke se lahko pohvalijo tudi s skalpom kamniškega Calcit Volleyja, ki z osmimi zmagami in enim porazom zaseda drugo mesto v razvrstitvi. Na sredini lestvice se nahajajo Aliansa Šempeter, GEN-I Volley in Kema Puconci, dober zaključek prvega dela sezone je uspel Zgornji Gorenjski in Luki Koper, na dnu v razvrstitvi pa sta Ankaran Hrvatini z eno zmago in Ljubljana, ki je še brez točke in je doslej osvojila vsega tri nize.

Pri moških smo v prvih 11. krogih spremljali izjemno zanimivo in izenačeno prvenstvo, v katerem so po kakovosti izstopali le odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana. Slovenski prvaki so na osmih odigranih srečanjih izgubili le dva niza, enega proti Hočam in enega proti PanvitiPomgrad, ki se v razvrstitvi nahaja na visokem drugem mestu, pred Mariborom, ki je doslej vknjižil sedem zmag in štiri poraze. Četrto mesto zasedajo aktualni podprvaki, odbojkarji Calcit Volleyja, a so ti doslej odigrali le devet obračunov in jih šest dobili, tri, proti Salonitu Anhovo, Panviti Pomgrad in Mariboru, pa izgubili. V dobrem položaju sta še Salonit Anhovo in lani tretja ekipa prvenstva, Triglav Kranj, precej že zaostajajo Hočani in Črnučani, GEN-I Volley pa se je s pomembno zmago proti Triglavu Kranju le oddaljil od zadnjo uvrščene Krke, ki doslej še ni uspela zmagati.

Obračuni najboljših slovenskih ekip so v dvorane pritegnili lepo število gledalcev, saj si je tekme doslej ogledalo že 15.485 gledalcev. Polno dvorano v okviru zaključnega turnirja Pokala Slovenije pričakujejo tudi organizatorji v Hočah, ki so prepričani, da bo dvoboje najboljših štirih ekip v ženski in moški konkurenci spremljalo lepo število ljubiteljev odbojke.