Petersonova odhaja, prihaja Brčićeva

Klemen Brumec

Vodstvo kamniškega odbojkarskega kluba Calcit Volley je sporazumno prekinilo pogodbo z ameriško podajalko Amando Peterson. Petersonova po treh mesecih odhaja iz Kamnika, na njeno mesto prihaja Hrvatica Bernarda Brčić.

Klemen Brumec

Šestindvajsetletna in 192 centimetrov visoka hrvaška reprezentantka iz Osijeka je nazadnje igrala pri romunskem superpokalnem prvaku CSM Târgoviște, še pred tem pa v Italiji pri Suedtirol Neruda Bolzano in Tiboni Urbino ter francoskem ES Le Cannet. Izkušena Bernarda Brčić je s Calcitovci podpisala pogodbo do konca sezone 2017/18.

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: “Za menjavo na mestu podajalke smo se skupaj s klubskim vodstvom odločili iz več razlogov. Prvi je zagotovo, da z Amando nikakor nismo našli prepotrebnega ekipnega stika. Kljub njenemu trudu in prizadevnosti na treningih ter iskanju pravih rešitev svoje vloge v ekipi ni našla in predčasna prekinitev pogodbe je bila v danem trenutku edina logična posledica. Drugi razlog je dvig kvalitetnega nivoja treningov in posledično naše igre. Prepričan sem, da je Bernarda prava izbira, saj gre za članico hrvaške reprezentance, igralko z izkušnjami iz italijanske A1 in francoske 1. lige, predvsem pa je s svojo pripravljenostjo priključiti se naši ekipi še pred novim letom pokazala svoj pozitiven karakter, za kar se ji na tem mestu zahvaljujem. In ne nazadnje, tretji razlog je, da je Eva Pogačar, ki je v dosedanjem delu prvenstva pokazala svoj talent in več kot upravičila moje zaupanje, v Bernardi dobila soigralko, od katere lahko srka in pridobi prepotrebne izkušnje, znanje in nasvete. Verjamem, da je to prava kombinacija na mestu organizatorke igre in na ta način lahko vsi samo pridobimo.”