Se bo Robin van Persie vrnil v Feyenoord?

Uncategorized 25. Dec 201719:27 > 19:49
Getty Images/Laurence Griffiths

Nizozemski velikan Feyenoord bo januarja v svoje vrste znova skušal vrniti Robina van Persieja, ki je v Rotterdamu nazadnje igral pred 13 leti.

Pri aktualnem nizozemskem prvaku so si Robina van Persieja želeli že letos poleti, a je turški Fenerbahče zanj zahteval preveč denarja. Po pol leta je zgodba drugačna, saj ima napadalec težave s poškodbami in ne igra, zato naj bi se ga Turki želeli znebiti.

Van Persie je v tej sezoni odigral le štiri tekme, zaradi visoke plače pa naj vodilni možje pri Fenerbahčeju januarja poskrbeli, da se Nizozemec že pol leta pred iztekom pogodbe preseli drugam.

Feyenoord naj bi bil pripravljen storiti vse, da 34-letnega rekorderja po številu golov v nizozemski reprezentanci vrnejo v Rotterdam, kjer je sijajni napadalec naredil prve nogometne korake. Prav iz Feyenoorda je Robin van Persie leta 2004 prestopil v Arsenal.

Trudimo se, da bi ga pripeljali nazaj. Vsi vemo, da gre za ikono. Njegov prihod bi za klub pomenil veliko v vseh pogledih,” je v prazničnih dneh skušal razveseliti navijače Feyenoorda športni direktor kluba iz Rotterdama Martin van Geel.

Van Persie je v karieri igral ob Feyenoordu, Arsenalu in Fenerbahčeju igral še za Manchester United, za nizozemsko reprezentanco pa zabil kar 50 golov.