Slovenci pričenjajo predzadnji sklop priprav na EP

NZS

Slovenska futsal reprezentanca, ki jo konec meseca čaka domače evropsko prvenstvo, je ta čas v predzadnjem sklopu priprav. Izbranci selektorja Andreja Dobovičnika trenirajo v Podčetrtku, danes pa so se na medijskem dnevu predstavili še v Ljubljani.

Reprezentanca sicer še ni popolna. Selektorjevemu vabilu se niso mogli odzvati Igor Osredkar, Nejc Hozjan in Dejan Bizjak, ki jim njihovi klubi niso dovolili prihoda na te mini priprave, ker ta termin ne spada pod uradne v sklopu evropske nogometne zveze (Uefa).

Reprezentanti so danes namesto v Podčetrtku, kjer bodo ostali do 11. januarja, ko se bo končal ta del priprav, v Ljubljani. Imeli so oziroma bodo še imeli kar naporen ritem, saj je odprtemu treningu v dvorani Kodeljevo in druženju z novinarji sledil nekoliko manj nogometni dogodek – nogometaši se bodo namreč preizkusili v vlogi kuharjev v hotelu Austria Trend. Popoldne pa jih čaka še ena obveznost, udeležba na slavnostnem odprtju športne dvorane Baza v Štepanjskem naselju, kjer bo med prvenstvom tudi del dogajanja na Euru 2018.

“Težko je še karkoli reči, manjka še kapetan in še dva člana, ki sta v Italiji. Počasi bomo spravili ekipo na višjo raven, za zdaj je še vedno poudarek na fizični pripravljenosti, za uigravanje ostaja še dovolj časa še pred tekmami z Iranom in pred EP. Bo tudi trening z žogo, bo pa veliko tega, kar smo delali tudi danes,” je današnji trening pospremil selektor Andrej Dobovičnik.

Čeprav so do prvenstva še dobri trije tedni, še ni čas za uigravanje taktike in piljenje zadnjih malenkosti. Še vedno je v osredju predvsem “fizika”, poudarja selektor: “Mini priprave v tem terminu imamo predvsem zato, ker imamo domače prvenstvo. Pa tudi zato, ker veliko igralcev igra doma in ne v tujini, zato smo to izkoristili. Na treningu sta bila tudi Vrhovec in Fideršek, ki lepo okrevata, glede na to, da sta bila pred kratkim še poškodovana. Prepričan sem, da bosta v pravem trenutku prava.”

Po teh mini pripravah, ki se bodo končale v četrtek, bo sledil še sklepni del: od 19. do 23. januarja priprave v Laškem, v sklopu teh pa še dve prijateljski tekmi, 22. januarja Slovenija – Iran v Trbovljah in dan pozneje še ena z istim tekmecem v Celju.