Columbus po podaljšku do zmage v Torontu

Getty Images/Matthew Stockman

Hokejisti Columbusa so dobili edino tekmo Lige NHL v noči s ponedeljka na torek. V Torontu so gositetelje premagali v podaljšku (2:3).

Columbus se je v Air Canada Centru v drugi tretjini znašel v zaostanku z 2:0. Najprej je v 32. minuti vratarja Sergeja Bobrovskega premagal James van Riemsdyk, ki je s palico preusmeril strel Romana Polaka, William Nylander je slabih pet minut pozneje vodstvo gostiteljev podvojil v igri z igralcem več.

Toda gostje so se v zadnji tretjini na krilih Nicka Foligna in Pierre-Luca Duboisa vrnili. Foligno je strel iz zapestja Jordana Schröderja odbil v zrak in za hrbet nemočnega vratarja Frederika Andersena, slabe tri minute pred koncem rednega dela srečanja je izid izenačil Dubois, ki je iz zapestja po podaji Setha Jonesa rutinirano zadel za 2:2.

V podaljšku so bili Blue Jacketsi za odtenek boljši, tekmo pa je v četrti minuti odločil Artemi Panarin. 26-letni ruski napadalec, ki je prejšnji dve sezoni branil barve Chicaga, je zatresel prazno mrežo ob drugi vratnici po podaji Zacha Werenskega.

“Tovrstne zmage poskrbijo za odlično vzdušje, pozitivno energijo in veliko sreče v slačilnici,” je po tekmi dejal vratar Columbusa Bobrovsky, ki je zbral 35 obramb.