Odbojkarice Maribora v osmini finala pokala CEV

Uncategorized 10. Jan 201820:05 > 20:11
Nova KBM Branik

Odbojkarice Nove KBM Branika so tudi na povratni tekmi 1/16-finala pokala CEV s 3:1 (23, -19, 23, 12) premagale Calcit Volley.

S tem so se prebile v osmino finala tega tekmovanja, Kamničanke pa se od njega poslavljajo.V osmini finala se bodo varovanke Sama Miklavca pomerile z ruskim Jenisejem iz Krasnojarska.

Nova KBM Branik

Maribor – Športna dvorana Lukna. 400 gledalcev. Sodnika: Stoyan Barev (BUL), Sari Kolehmainen (FIN)

Nova KBM Branik: Mlakar, Košenina, Kaučič 17, Sužnik (L), Bračko 1, Vovk 6, Najdič 5, Milosavljević (C) 1, Sobočan 10, Jerala 11, Pintar 18, Blagne 1, Koskelo (L), Krajnc. Trener: Samo Miklavc

Calcit Volley: Grudina 13, Mihevc 3, Blažič 6, Igličar 11, Mihalinec 11, Zaplotnik 3, Pogačar, Zatkovič 2, Janežič (L), Brčič 3, Mijoč 5, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman

Klemen Brumec

V drugi tekmi 1/16finala pokala CEV sta se v mariborski “Lukni” pomerili slovenski ekipi Nova KBM Branik in Calcit Volley. Zmagovalec tega dvoboja se bo v 1/8finala CEV pokala pomeril z ruskim Yeniseyem iz Krasnoyarska. Prvo tekmo v sredini decembra so v Šempetru dobile mariborske odbojkarice s 3:1.

Tekmo so bolje začele bankirke, ki so takoj po zaslugi začetnih udarcev Sare Najdič povedle s 4:0. Mariborske odbojkarice so nadaljevale z zbrano igro in po bloku Ele Pintar so na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo 16:10. Po drugem  tehničnem odmoru so Kamničanke zaigralek bolje in na krilih Tine Grudine z delnim izidom 5:1 uspele znižati zaostanek na 15:17. Po napaki mariborske ekipe v mreži je bil rezultat 20:20 in čakala nas je napeta končnica, ki je pripadla Novi KBM Branik. Marborčanke so po napaki Helene Mijoč na začetnem udarcu dobile uvodni niz s 25:23.

Nova KBM Branik

 Drugi niz so bolje začele igralke Nove KBM Branik, ki so po bloku Marine Kaučič nad Brčičevo povedle s 5:3, a so Calcitovke uspele obrniti rezultat in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:6. V nadaljevanju sta bili ekipi izenačeni, vse do rezultata 17:17, ko so kamniške odbojkarice  uspele narediti dve zaporedni točki in preiti v vodstvo 19:17. V končnici so mariborske odbojkarice popustile in po seriji začetnih udarcev Ane Zaplotnik so Kamničanke dobile drugi niz s 25:19.

Začetek tretjega niza sta obe ekipi začeli izenačeno z izemnjavami v vodstvu. Prvi tehnični odmor je po asu Tine Grudine pripadel Calcitu z 8:7. Ekipi sta nadaljevali z borbeno igro, a so bankirke počasi prevzemale pobudo in po točki Anite Sobočan odšle na drugi tehnični odmor s prednostjo 16:14.

Klemen Brumec

Calcitovke so uspele izenačiti na 16:16, a so Mariborčanke odgovorile z delnim izidom 6:0 in povedle 22:16. A set še ni bil odločen, saj so kamniške odbojkarice uspele vrniti v igro in znižati rezultat na 23:24 po zaslugi odlične igro v bloku in obrambi. Zmago v tretjem nizu in napredovanje v pokalu CEV je mariborski ekipi prinesla Anita Sobočan. Rezultat 25:23.

Na krilih napredovanja so igralke Nove KBM Branike silovito krenile v četrti niz (8:1), v katerem je trener Kamničank ponudil priložnost Zatkovičevi namesto Igličarjeve. V nadalejvanju je domači trener Miklavc počitek namenil Sobočanovi in dal priložnost Niki Blagne, ki se vrača po poškodbi kolena. Bankirke so imele vse v svojih rokah in na drugem tehničnem odmoru so vodile s 16:7. Dvomov o zmagovalcu več ni bilo in po asu Marine Kaučič je četrti set pripadel Novi KBM Branik s 25:12.

Marina Kaučič, odbojkarice Nove KBM Branika:”Vesela sma, da smo odigrale kot ekipa. Pokazale smo, da še vedno znamo dobro odigrati in mislim da zasluženo napredujemo v naslednji krog.”

Pia Blažič, odbojkarica Calcit Volleya: ”Čestitke Mariboru za prikazano igro. Borile smo se po najboljših močeh. Veselim se novih tekem in gremo dalje.”