OP Avstralije: Bedene za uvod proti Federerju

Getty Images

Aljaža Bedeneta v prvem krogu OP Avstralije v Melbournu čaka branilec naslova Roger Federer, medtem ko se bo drugi slovenski predstavnik Blaž Kavčič pomeril z 29. nosilcem Richardom Gasquetom.

Getty Images

Tako Aljaž Bedene kot Blaž Kavčič sta pristala v spodnjem delu tabele in bi se v primeru dveh zmag pomerila med seboj. Naloga bo vse prej kot lahka, saj povratnika v slovenske vrste za začetek čaka branilec naslova Roger Federer, Kavčiča pa Richard Gasquet. Švicarju se v primeru uspešnega napredovanja v osmini finala obeta obračun s Samom Querreyjem, nato pa Davidom Goffinom in Juanom Martinom Del Potrom.

Drugi lanskoletni finalist Rafael Nadal so bo za začetek pomeril z veteranom Estrello Burgosom iz Dominikanske republike, v nadaljevanju pa bi se lahko pomeril z Johnom Isnerjem in Hrvatom Marinom Čilićem.

Novak Đoković, ki je tokrat šele 14. nosilec, se bo v prvem krogu srečal z Donaldom Youngom (izgubil je oba medsebojna obračuna proti nekdanji številki ena), že v drugem pa z Gaelom Monfilsom, ki je sodeč po zmagi na turnirju v Dohi na začetku sezone v odlični formi. Potencialna nasprotnika Srba v osmini in četrtfinalu sta Aleksander Zverev in Dominic Thiem.

Prvi letošnji turnir za grand slam se začenja v ponedeljek.

Celoten žreb si poglejte TUKAJ.