V letu 2018 prvič državno prvenstvo na snegu

OZS

Odbojkarska zveza Slovenije bo organizirala prvo državno prvenstvo v odbojki na snegu. Prvenstvo bo potekalo 4. marca v Žireh, najboljši slovenski odbojkarice in odbojkarji na snegu pa si bodo z zmago na državnem prvenstvu priigrali nastop na evropskem prvenstvu v Avstriji.

V lanskem letu je bilo v Sloveniji moč spremljati prvi turnir evropske serije v odbojki na snegu, CEV Snow Volleyball European Tour Kranjska Gora powered by Sberbank. Evropska odbojkarska karavana se bo v Kranjski Gori ustavila tudi letos, in sicer med 9. in 11. marcem, ko se bodo najboljši igralci in igralke pomerili za pomembne točke na evropski lestvici.

Teden dni prej, v nedeljo, 4. marca, bo v Žireh potekalo še prvo državno prvenstvo v odbojki na snegu, na katerem se bodo najboljše slovenske dvojice borile za uvrstitev na zgodovinsko, prvo evropsko prvenstvo. Gostil ga bo avstrijski Wagrain-Kleinarl, za evropsko krono se bo med seboj pomerilo najboljših 24 ženskih in moških parov.

Lahko rečemo, da je odbojka na snegu v Sloveniji vse bolj priljubljena, ima pa tudi že kar lepo tradicijo, saj začetki segajo v leto 2011. Lani smo se na odločili, da k nam prvič pripeljemo evropsko serijo, kar se je izkazalo za dobro potezo, saj je bilo zanimanje za turnir zares veliko. Letos smo evropskemu turnirju dodali še državno prvenstvo, saj bomo s tem vsaj dvema slovenskima paroma zagotovili nastop na evropskem prvenstvu. Za nadaljnji razvoj te panoge je to zelo pomembno,” je odločitev Odbojkarske zveze Slovenije pojasnil generalni sekretar Gregor Humerca.

Državno prvenstvo v Sloveniji bo sicer eno od 17 prvenstev, ki bodo od januarja do marca potekala v 17 evropskih državah, Rusiji, Avstriji, Nemčiji, Latviji, Švici, Ukrajini, Armeniji, Gruziji, Grčiji, Litvi in Turčiji ter na Češkem, Slovaškem, Norveškem, Hrvaškem in Madžarskem.