Đoković: "Drugače je, vznemirljivo, lahko pridem daleč"

Michael Dodge, Getty Images Sport

Srbski tenisač Novak Đoković se pospešeno pripravlja za uradno vrnitev nazaj na teniška igrišča in začetek prvega turnirja velike četverice v sezoni 2018.

 Nekdanja številka ena svetovnega tenisa je zaradi poškodbe desnega komolca izpustil vse turnirje od Wimbledona lani, spustil pa je tudi Doho in ekshibicijski turnir v Abu Dhabiju, četudi je bil na njiju prijavljen.

Na svojem prvem srečanju, sicer neuradnem, v avstralskem Kooyongu, je “Nole” navdušil z igro proti Dominicu Thiemu ter ga premagal 6:1, 6:4. “Veseli me, da se vračam in bom imel spet priložnost tekmovati na največjih turnirjih. Kar precej sem izpustil,” je Đoković dejal pred začetkom tekmovanja.

Srb v Melbournu že pridno trenira pod budnim očesom svojih trenerjev Radeka Štepaneka in Andreja Agassija. V ekipi sta še kondicijski trener Marco Panichi ter fizioterapevt Ulises Baido.

Če bom na želeni ravni tako fizično, kot tudi mentalno, se zavedam, da grem lahko daleč. Ali je moj pristop drugačen kot v preteklih izvedbah Melbourna? Verjetno je. Ampak, to je še toliko bolj vznemirljivo. Ljubim ta šport, resnično. Ogenj, strast in ljubezen do športa v meni še zmeraj gorijo.” pravi najboljši srbski tenisač vseh časov, ki se bo na začetku turnirja meril z Donaldom Youngom. V njegovem delu žreba je Rafael Nadal.

Đoković je zbranim novinarjem dejal, da ni želel na operacijo, ker želi telo pozdraviti na naraven način. Zato je s svojo ekipo nekoliko prilagodil servis, da ga ob udarcu komolec ne boli.

Srb je, kot je to že v njegovi tradiciji, pred začetkom turnirja, predstavnike medijev razveselil s posladki. Novinarjem je postregel s čokolado.