Nadal ugnal Mayerja, Tsonga in Wozniackijeva trpela

Getty Images

Tretji dan OP Avstralije v Melbournu je prinesel dve veliki vrnitvi, ki sta ju uprizorila Caroline Wozniacki in Jo-Wilfried Tsonga. V 3. krog se je brez izgubljenega niza uvrstil tudi prvi nosilec Rafael Nadal.

Rafael Nadal je s 6:3, 6:4 in 7:6 izločil Argentinca Leonarda Mayerja. Španec je imel tokrat precej več dela kot v prvem krogu, največ težav pa mu je Mayer povzročil v zaključku tretjega niza, ki ga je odločila podaljšana igra. Nadala v 3. krogu čaka Dami Džumhur iz Bosne in Hercegovine.

Caroline Wozniacki je bila proti Hrvatici Jani Fett v povsem izgubiljene položaju. 21-letna Zagrebčanka, trenutno 119. na lestvici WTA, je v tretjem nizu vodila že s 5:1, a se je Danka uspela vrniti. Wozniackijeva je najprej ubranila dve zaključni žogi in nato nanizala šest zaporednih iger ter slavila s 3:6, 6:2 in 7:5.

Zelo blizu porazu je bil tudi nekdanji finalist Melbourna Jo-Wilfried Tsonga, ki ga je pošteno namučil Kanadčan Denis Shapovalov. Shapovalov je v odločilnem nizu vodil že s 5:2, a nato povsem popustil. Tsonga je do konca dobil kar 19 od 23 točk, dvakrat odvzel servis nasprotniku in zmagal s 3:6, 6:3, 1:6, 7:6 in 7:5.

S sanjskimi predstavami nadaljuje vsega 15-letna Ukrajinka Marta Kostjuk, ki je s 6:3 in 7:5 izločila Olivio Rogowsko in se prebila v 3. krog. Z zmago je postala najmlajša igralka po letu 1997 (Mirjana Lučić, Wimbledon), ki ji je uspel tak dosežek na turnirjih za grand slam.