Bankirke suvereno do zmage proti Ankaranu

Nova KBM Branik

Mariborske odbojkarice slavile v 13.krogu 1.DOL proti Ankaranu brez večjih težav.

V vnaprej odigrani tekmi 13.kroga 1.DOL sta se v Mariboru pomerila Nova KBM Branik in Ankaran Hrvatini. Bankirke so tekmo začele brez poškodovanih Ize Mlakar in Alje Jerale v postavi Sara Najdič, Anita Sobočan, Ana Marija Vovk, Ela Pintar, Marina Kaučič, Maja Košenina in prosta igralka Roosa Koskelo. Gostujoči trener Sebastjan Mikša ni imel težav pri sestavi začetne semderke.

Tekmo so bolje začele domačinke, ki so po napadu Sobočanove na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:6. V nadaljevanju so Mariborčanke zaigrale malo bolje v obrambi in prednost na drugem tehničnem odmoru je znašala 5 točk (16:11). Po drugem tehničnem odmoru so gostujoče odbojkarice znižale zaostanek na 15:17, a več kot odbojkarice Ankarana niso uspele, saj so v končnici uvodnega niza domačinke zagospodarile na terenu in po napadu Maje Košenine dobile uvodni niz 25:18.

Drugi niz so bankirke začele na krilih odličnih začetnih udarcev Sare Najdič in hitro povedle s 5:1. Po začetnem vodstvu je konecntracija mariborske ekipe padla, kar so Primorke izkoristile in se približale na 8:10. Odbojkarice Nove KBM Branika so na krilih Maje Košenine odgovorile z delnim izidom 7:0 in tako povedle 17:8. Dvomov o zmagovalcu drugega seta več ni bilo in po bloku Ane Marije Vovk so bankirke dobile tudi drugi niz. Rezultat 25:16.

Mariborčanke so odlično nadaljevale tudi v tretjem nizu in hitro povedle ponovno po zaslugi servisov Sare Najdič 7:0. Mariborčanke so nadaljevale z odlično igro in na drugem tehničnem odmoru vodile že 16:4.  Zmagovalec je bil odločen in po novi točki danes razigrane Maje Košenine so Mariborčanke dobile tretji niz 25:9.

“Srečna sem, da sem dobila priložnost da zaigram. Vesela sem zmage in dobre predstave. Upam, da bo še več priložnosti za dokazovanje,” je po tekmi dejala Maja Košenina, odbojkarica Nove KBM Branika.