"V Neymarjevi pogodbi ni odkupne klavzule"

Alexander Hassenstein Getty Images Sport

Kot trdi Marco Motta, pravni zastopnik brazilskega zvezdnika Neymarja, v pogodbi, ki jo je njegov varovanec podpisal s PSG-jem, ni zapisane odkupne klavzule, čeprav bi pričakovali ravno nasprotno.

Brazilec se je poleti preselil v Pariz iz Barcelone za rekordnih 222 milijonov evrov. Čeprav Neymar navdušuje v dresu PSG-ja, se je hitro sporekel z Edinsonom Cavanijem zaradi izvajanja najstrožjih kazni, zato že lep čas prebiramo govorice, da bi lahko hitro zapustil Park princev.

Za Brazilca naj bi največ zanimanja pokazal madridski Real, ki naj bi za njegov prihod odštel kar 400 milijonov evrov, še 100 milijonov več pa so menda zanj pripravljeni plačati pri Manchester Unitedu.

Skoraj zagotovo bo Neymar ob morebitnem vnovičnem prestopu podiral nove rekorde, kot je pojasnil njegov pravni zastopnik Marco Motta pa bo odšel v primer plačila odškodnine, ne pa aktiviranju odkupne klavzule, saj slednje nima zapisane v svoji pogodbi.

Lahko vam zagotovim, da klavzula za njegov prihod na tržišče ne obstaja. Ni niti govora o ciljih niti prvem mestu na lestvici strelcev ob koncu sezone. Neymarjev oče mi je poslal sporočilo sredi julija, da takoj odpotujem v ZDA in zaključim prestop,” je pojasnil Motta.

Neymar je v letošnji sezoni za PSG v vseh tekmovanjih zbral 23 nastopov, zabil 24 golov in dodal še 16 podaj.