Znan seznam risov za olimpijske igre

Getty Images

Pomočnik selektorja slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič in direktor zveze Dejan Kontrec sta predstavila seznam igralcev, ki bodo odšli na olimpijske igre. Med izbranci seveda ni prvega zvezdnika Anžeta Kopitarja.

“Predstavljamo izbor igralcev, ki si po mnenju selektorja in celotnega štaba zasluži nastop na OI. Nisem jaz tisti, ki je odločal, to je najtežja naloga, tudi sam sem to že občutil. Izbor je bil narejen v dobri veri in sestavljen tako, da bomo dosegli čim boljše rezultate,” je ob predstavitvi seznama dejal Nik Zupančič.

Selektor Kari Savolainen je za odhod na olimpijske igre izbral 25 igralcev. Na seznamu so vratarji Luka Gračnar, Matija Pintarič in Gašper Krošelj, branilci Blaž Gregorc, Sabahudin Kovačevič, Aleš Kranjc, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Jurij Repe, Mitja Robar, Luka Vidmar ter napadalci Boštjan Goličič, Andrej Hebar, Žiga Jeglič, Anže Kuralt, Jan Muršak, Aleš Mušič, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, David Rodman, Marcel Rodman, Robert Sabolič, Rok Tičar, Jan Urbas in Miha Verlič.

Ob tem sta Zupančič in Dejan Kontrec predstavila še seznam šestih rezerv: vratar Robert Kristan, branilca Miha Štebih, Andrej Tavželj ter napadalci Jan Drozg, Rok Pajič in Anže Ropret.