Roger o dnevnem terminu: Ni bilo tako hudo

Uncategorized 22. Jan 20188:24 > 8:35
Paul Kane, Getty Images Sport

Švicarski tenisač Roger Federer se je prvič v tokratni edicij OP Avstralije meril v dnevnem terminu, potem ko je vse tri prejšnje obračune odigral zvečer. Mnogi so se pritoževali, češ da organizatorji favorizirajo Federerja, ta pa jih je demantiral z lahko zmago v vročini Melbourna.

Švicar Roger Federer je prve tri nasprotnike na OP Avstralije zlahka premagala v večernih, manj zahtevnih terminih, potem ko so se njegovi kolegi, tudi tisti najboljši, prvi teden že morali spopadati z vročino, saj so temperature prejšnji teden v Melbournu redno presegale 40 stopinj celzija, teniška podlaga pa je bila še za 30 stopinj bolj vroča.

“Ni bilo tako hudo in toplo kot v prejšnjih dneh, okoli 38 stopinj. Dobra stvar dnevnega termina je, da lahko grem do časa v posteljo. Ko igram v večernem terminu, grem spat šele okoli tretje ure zjutraj,” je dejal Federer takoj po koncu obračuna četrtega kroga proti Martonu Fucsovicsu

Na vprašanje, kaj bo počel do konca dneva, je Federer odgovoril: “V vsakem primeru bom tu do devete ure zvečer, saj imam še medijske obveznosti. Želel sem iti z Mirko na večerjo, pa vidim, da je ona že odšla, tako da ima verjetno druge načrte,” je prisotne na tribuni Rod Laver Arene nasmejal Švicar.

V četrtfinalu, ki je na sporedu v sredo, se bo Federer pomeril s Tomašem Berdychom.