Mariborčanke nemočne v mrzli Sibiriji

OZS

V prvi tekmi osmine finala pokala CEV so domače odbojkarice Yeniseia iz Krasnoyarska s 3:0 (25:16, 25:20, 25:22) premagale slovenske prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branika.

V prvi tekmi osmine finala pokala CEV sta se v 6500km oddaljenem Krasnoyarsku pomerila domači Yenisei in Nova KBM Branik iz Maribora. Bankirke so v Rusijo odpotovale brez kapetanke Aleksandre Milosavljević, Alje Jerale in Ane Mojce Krajnc. Pri domači ekipi trener Sergei Holotov ni mogel računati na poškodovano kapetanko Marilo Frolovo, Samo Miklavc pa na Izo Mlakar, ki še ni bila stoodstotno priparvljena za igro.

Trener Samo Miklavc je v začel s postavo: Sara Najdič, Anita Sobočan, Nika Blagne, Maja Košenina, Ela Pintar, Marina Kaučič in Roosa Koskelo. Bankirke so začele tekmo v manjšem krču, kar so favorizirane domačinke izkoristile in povedle s 5:1. Nato so mariborčanke le zaigrale kot znajo in po napadu Sobočanove znižale zaostanek na 1 točko (8:7). Ruske odbojkarice so odgovorile z delnim izidom 7:1 predvsem po zaslugi odličnega bloka in prednost Yeniseia je bila 15:8. Domačnike so nadzirale potek uvodnega niza in po bloku Peretiatkove je bila prednost domačink že 9 točk (22:13). Prvi niz so dobile odbojkarice Yeniseia, točko za 25:16 je dosegla Malykhova.

Tudi drugi niz se je začel po okusu domače ekipe. V igri mariborske ekipe je bilo preveč napak, predvsem na servisu. Odbojkarice Krasnoyarska so tako na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:4. Rusinje so nadaljevale z dominantno igro, dobro igro v bloku in po še enem uspešnem napadu Malykhove je yenisei vodil 16:9. Po drugem tehničnem odmoru, so igralke Nove KBM Branika uspele znižati zaostanek, po asu Kaučičeve je bilo 15:19. A so v končini ruske odbojkarice uspele zadržati prednost in po točki blokerke Molodtsove dobile drugi niz s 25:20.

Tretji niz so slovenske prvakinje začele odlično in prvič na tekmi vodile, po asu Košenine je bil rezultat 6:3 v korist bankirk. Domači trener Sergei Holotov je vzel Time-Out in domačinke so po njem zaigrale kot prerojene in po asu Olge Efimove z delnim izidom 8:1 povdle 11:7. Domačinke so nadaljevale z odlično igro in po novi točki, danes razpoložene Malykhove so odbojkarice iz Krasnoyarska vodile že 15:8. Bankirke so v nadaljevanju vzpostavile ravnotežje in zaigrale bolje. Po asu Kaučičeve so se približale na 18:20, a so Rusinje odgovorile z dvema zaporednima točkama. Po bloku Malykhove so imele ponovno varne 4 točke prednosti (22:18). Branikovke so sicer uspele še ogroziti vodstvo (21:23) po točki Pintarjeve, a več žal ni šlo. Rusinje so dobile tudi tretji niz. Rezultat 25:22.