Kakšen dvoboj! Halepova v boj za avstralsko krono

Uncategorized 25. Jan 20187:31 > 7:32
Clive Brunskill, Getty Images

Prva teniška igralka sveta Simona Halep se je uvrstila v finale OP Avstralije, saj je v čudovitem polfinalnem obračunu premagala morda najboljšo igralko tega turnirja Angelique Kerber z 2:1 v nizih.

Romuska teniška igralka Simona Halep je nemško nasprotnico Angelique Kerber premagala v dveh urah in 22 minutah igre, potem ko se je obračun končal po treh nizih s 6:3, 4:6 in 9:7 v zadnje in tretjem nizu. Halepova se je tako kot njena nasprotnica v finalu Caroline Wozniacki, prvič uvrstila v veliki finale tega turnirja v Melbournu. 

Halepova je silovito vstopila v dvoboj in takoj povedla s 5:0 v igrah. Kerberjeva je na začetku delovala povsem razglašeno, a je že proti koncu prvega niza začela kazati znake življenja in si izborila tri igre v prvem delu srečanja. Prvi niz je trajal le 26 minut.

Kerberjeva je v drugem nizu zaigrala precej bolj stabiln in ni delala številnih napak, zato se je lahko veselila zmage v drugem nizu s 6:4.

Tretji niz pa je bil po okusu vseh ljubiteljev tenisa. Halepova je pri 5:3 servirala za zmago, pa se je Nemka vrnila. V naslednji igri je imela Romunka na voljo celo dve zaključni žogici, a se Kerberjeva ni želela predati in izenačila na 5:5. Uslugo ji je nekaj igre kasneje vrnila tudi Halepova, ki je izničila dve zaključni žogici za uvrstitev Kerberjeve v finale OP Avstralije, kjer je Nemka slavila leta 2016. 

Pri rezultatu 8:7 pa je Simona Halep le izkoristila drugo priložnost za odvez servisa in zmago in se po pravem trilerju veselila svoje prve uvrstitve v finale Melbourna.