Mariborčanke klonile proti domačnikam

Facebook

Odbojkarice Nove KBM Branik po petih setih klonile proti domačinkam. V zadnjem krogu srednjeevropske lige čaka Mariborčanke tekma s Strabag Bratislavo.

Po včerajšnji zmagi nad Slavio Bratislavo so danes odbojkarice Nove KBM Branik v srednjeevropski ligi MEVZA igrale z domačim Vasasom, ki je v petek klonil proti slovaški ekipi po petih setih. Domači strateg Zoltan Jokay je igro poslal svojo najboljšo postavo, terner slovenskih prvakinj je zaupal Sari Najdič, Aniti Sobočan, Ani Mariji Vovk, Maji Košenini, Marini Kaučič, Eli Pintar in Roosi Koskelo.

Tekma se je začela po okusu mariborskih odbojkaric, ki so po asu Sobočanove povedle s 4:1 in nato po bloku Kaučičeve na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:3. Domačinke niso bile kos začetnim udarcem branikovk ter dobri igri v polju in po dveh zaporednih točkah Košenine je bila prednost Nove KBM Branika 9 točk (16:7). Tudi v nadaljevanju so imele slovenske prvakinje vse vajeti v svojih rokah in po zaključenem napadu Vovkove dobile uvodni niz 25:11.

Drugi niz so domače odbojkarice začele bolje in po asu Siimičeve so si priigrale prednost 7:5. Odbojkarice Vasasa so z dobrim oblokom ustavile napade branikovk in vodile že 11:6, a so Mariborčanke s štirimi zaporednimi točkami ujele priključek (11:10). Domačinke so se v nadaljevanju ponovno uspele oddaljiti, po asu Bodovicseve so vodile 18:13. A bankirke se niso predale, po seriji začetnih udarcev Pintarejeve in dvema zaporednima točkama Vovkove je bil rezultat poravnan 19:19. Tudi v končnici so odbojkarice Nove KBM Branika nadaljevale z odlično igro v bloku in polju ter po napaki Törökove dobile drugi niz s 25:21.

V tretjem nizu so Mariborčanke začele od prve minute odločno in hitro povedle. Po asu Sobočanove so vodile s 4:1 in nato v nadaljevanju prednost povečale. Po bloku mladinske reprezentantke Brine Bračko, ki je v igro prišla namesto Kaučičeve , je bila prednost Nove KBM 6 točk (12:6). Domače odbojkarice niso povesile glav in z borbeno igro izničile prednost bankirke. Po dveh zaporednih točkah Kostelanske v napadu so uspele izenačiti na 16:16. Domačinke so izničile prednost mariborskih odbojkaric in v končnico odšle z dvema točkama prednosti (21:19). Mariborčanke niso uspele ustaviti naleta odbojkaric Vasasa, ki so po točki Törökove dobile tretji niz s 25:22.

Na krilih osvojenega niza so madžarske odbojkarice nadaljevale v četrtem. Mariborske odbojkarice so grešile, domačinke pa ponujeno izkoristile in povedle s 7:3. V upanju po preobratu je trener bankirk v igro poslal Mlakarejvo namesto Košenine. Domačinke niso pustile bankirkam da ujamejo priključek in po točki Simičeve so na drugem tehničnem odmoru vodile 16:13. Odbojkarice Vasasa so nizale točko za točko in po bloku kapetanke Haneline so vodile že za osem točk (21:13). Prednost domačink je bila prevelika, ki so četrti niz dobile z rezultatom 25:21.

V peti set so mariborske odbojkarice krenile s kapetanko Milosavljevič in Mlakarjevo, ki sta menjali Najdičevo in Košenino. Začetek je pripadel odbojkaricam Vasasa, ki so po napadu Kosetlanske povedle s 4:1. Po zaostanku so Mariborčanke vrnile z isto mero in po napadu Sobočanove iz druge linije rezultat poravnale (6:6). Ekipi v nadaljevanju nista popuščali in bili izenačeni vse do rezultata 10:10, ko so domačinke na krilih domačih navijačev povedle s 14:11. Bankirke so se sicer uspele približati na 13:14, a je Šimičeva z zadnjo točko na tekmi priborila zmago Vasasu.

Vasas Obuda : Nova KBM Branik  3:2 (11:25, 21:25, 25:22, 25:21, 15:13)

Nova KBM Branik: Mlakar 7, Košenina 16, Kaučič 6, Sužnik (L), Bračko 3, Vovk 15, Najdič 9, Milosavljević (C) 1, Sobočan 12, Pintar 8, Blagne, Koskelo (L). Trener: Samo Miklavc