Olimpija s porazom zaključuje evropsko sezono

Twitter

Košarkarji Petrola Olimpije so v 13. krogu lige prvakov izgubili z Aekom z 71:80. Odigrali bodo sicer še eno tekmo, vendar je že sedaj jasno, da možnosti za napredovanje nimajo več.

Petrol Olimpija je v Tivoliju odigrala zadnjo tekmo v košarkaški ligi prvakov pred domačimi gledalci. Tekmo proti AEKu iz Aten so začeli na krilih dveh zaporednih zmag pred domačimi gledalci. Zoran Martić je na parket poslal sledečo peterko: Jan Špan, Gregor Hrovat, Erjon Kastrati, Devin Oliver in Jordan Morgan. Še vedno pa je poškodovan Domen Lorbek.

Ljubljančani so tekmo pričeli slabo in se hitro znašli v zaostanku petih točk, a jih to ni vrglo iz tira in so se še pred koncem Grkom uspeli približati na samo dve točki zaostanka (18:20). V drugem polčasu je sledil preobrat domačih, ki so predvsem na krilih Oliverja prišli celo do prednosti +8. Vendar gostje se niso predali in do konca polčasa prišli povsem blizu zmajem na tri točke zaostanka 36:33 in tako napovedali zanimivo končnico.

V drugem polčasu je igra Olimpije počasi začela padati, AEK je prišel do izenačenja in hitro tudi do vodstva. Tretjo četrtino so dobili z rezultatom 24:18. V zadnji četrtini pa so srečanja mirno in izkušno tudi pripeljali do konca in na koncu slavili z 80:71.

Najboljši strelec zmajev je bil Gregor Hrovat pri 15. točkah.