Calcit Volley z dvema novima okrepitvama

Uncategorized 1. Feb 201811:26 > 11:30
Klemen Brumec

Dober mesec dni pred koncem rednega dela državnega prvenstva se je ženska ekipa kamniškega odbojkarskega kluba okrepila z dvema novima igralkama. V klub prihajata Olivera Kostić in Frantti Alexandra Annelise.

Šestindvajsetletna odlična srbska odbojkarica Olivera Kostić se v svojo kamniško družino vrača po nekaj mesečni odsotnosti zaradi materinstva. Kostićeva je svojo odbojkarsko pot začela v domačem Kraljevu, nadaljevala v ekipi Tent Užice, Crveni zvezdi, s katero je bila tudi državna prvakinja Srbije, beograjskem Radničkem in grški ekipi Markopoulo Revoil, ki je bila njena prva ekipa v tujini. Dve sezoni je igrala v italijanski A-1 ligi. Prvo sezono v Urbini, zadnjo pa v Modeni. Kamničankam se je prvič pridružila pred sezono 2015/16 ter bila pomemben člen ekipe, ki je osvojila naslov slovenskih državnih prvakinj. 185 centimetrov visoka Kostićeva, ki igra na položaju korektorice, je s Calcit Volleyjem podpisala pogodbo do konca sezone 2018/19. Ekipi se bo pridružila v ponedeljek, prvič pa jo na igrišču pričakujemo na tekmi z OK Roto-Kema Puconci, ki bo soboto, 3. februarja, potekala v Puconcih.

Na mestu sprejemalke se Calcitovkam pridružuje tudi dvaindvajsetletna Američanka Frantti Alexandra Annelise. V Kamnik prihaja iz Chicaga, Illinois, pred prihodom pa je štiri leta igrala za večkratne ameriške prvakinje Penn State University. 189 cm visoka odbojkarica je s Calcit Volleyjem podpisala pogodbo do konca letošnje sezone, to je pa tudi prvič, da igra izven ZDA. V Calcitovem dresu se je predstavila že na današnji tekmi proti Zgornji Gorenjski, v kateri pa na parket še ni stopila.

Olivera Kostić:“Vesela sem, da se po tej novi izkušnji v življenju znova vračam na teren. Po koncu prejšnje sezone sem se pogovarjala s predsednikom Hribarjem in dogovorila sva se, da če bo po porodu moje telo pripravljeno na napore, ki jih zahteva takšna raven igranja, se bom vrnila v ekipo. Njemu in vsem ostalim v klubu bi se ob tej priložnosti rada zahvalila za zaupanje in razumevanje. Upam, da bom ekipi pomagala na najboljši možen način in da bomo sezono zaključili, kot je treba.”

Frantti Alexandra Annelise:“Zelo sem navdušena, da se priključujem ekipi kot je Calcit Volley. Močno si želim, da bi bil moj prispevek k uspehom ekipe kar se da pozitiven.”

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: “Pričakujem, da se bosta obe igralki vključili v izredno homogeno in pozitivno ekipo. Verjamem, da nam bosta obe predvsem na treningih prinesli še večjo izenačenost in pomagali, da skupaj z ostalimi dvignemo nivo kvalitete treninga na najvišjo možno raven, posledično pa tudi nivo naše igre. Olivero poznam, ne glede na to, da Frantti pa še ne toliko, je prvi vtis pozitiven in verjamem, da se bosta v ekipo dobro vklopili, z njima pa bomo še močnejši.”