Nova zmaga za bankirke

Uncategorized 10. Feb 201819:40 > 19:43
Nova KBM Branik

Odbojkarice Nove KBM so na tekmi 15. kroga državnega prvenstva s 3:0 ugnale Zgornjo Gorenjsko.

Domačinke so tekmo po zaslugi izjemnih začetnih udarcev Sare Najdič začele z delnim izidom 7:0. Mariborčanke so nadaljevale z dobrimi začetnimi udarci in igro v bloku ter odšle na drugi tehnični odmor s prednostjo 16:6. Do konca niza so bankirke nadaljevale s svojo igro in ga po bloku Ane Marije Vovk brez večjih težav dobile s 25:10.

V drugem nizu sta bili ekipi poravnani v uvodu (2:2), nato so Mariborčanke pobegnile z delnim izidom 6:1 in na prvi tehnični odmor odšle z vodstvom 8:3. Po tehničnem odmoru so Gorenjke uspele znižati zaostanek (9:11), predvsem po zaslugi nezbranosti domačink, ki so jim podarile kar 6 točk. V nadaljevanju so se domačinke le zbrale in na drugi tehnični odmor odšle s petimi točkami prednosti (16:11). V končnici je namesto Sobočanove v igro prišla Jerala in s svojim servisi dala piko na I odlični končnici mariborskih odbojkaric, ki so drugi niz dobile s 25:14.

Tretji niz so gostujoče odbojkarice začele odlično, Tanasković je s svojim začetnim udarcem povzročala težave domači prosti igralki Sužnik (4:0). A zaostanek ni zmedel odbojkaric Nove KBM Branika, ki so rezultat hitro obrnile in že na tehničnem odmoru vodile 8:7. V nadaljevanju so domačinke prestavile prestavo višje in po dveh zaporednih blokih mladinske reprezentantke Brine Bračko vodile že 15:10. Prednost je bila dovolj velika, da so mariborske odbojkarice tretji niz pripeljale do konca in ga dobile s 25:20.