Začelo se je sojenje: Eugenie Bouchard proti USTA

Mark Kolbe, Getty Images Sport

Več kot dve leti minevata od tedaj, ko je Eugenie Bouchard na US Openu v slačilnici padla, se udarila v glavo in utrpela pretres možganov, njeni odvetniki pa se bodo danes v New Yorku začeli truditi, da od Ameriške teniške zveze (USTA) izterja kaj odškodnine.

Naj spomnimo – 4. septembra po zmagi nad Dominiko Cibulkovo v 3. krogu OP ZDA, je Bouchardova v slačilnici Artur Ashe Arene tavala v temi. Ker ni našla luči, ji je na spolzkih tleh spodrsnilo, nakar je nevarno padla. Zaradi prevelikih bolečin v glavi je nato izpustila osmino finala in srečanje z Roberto Vinci.

Kanadčanka sedaj za temo in spolzka tla išče odškodnino zaradi malomarnosti Ameriške teniške zveze, saj ji je nesreča povzročila “fizične in psihične težave, nepotrebne medicinske stroške,”, zahteva pa tudi nadomestilo denarja, ki bi ga potencialno lahko osvojila na turnirju, če bi igrala dalje (z bonusi).

Pri USTA bodo zagovarjali tezo, da je Bouchardova v slačilnico ob neobičajnih urah vstopila na lastno odgovornost. Takrat je do konca sezone odigrala le še eno tekmo, kjer je tako ali tako predala zaradi vrtoglavice.

Al Bello, Getty Images Sport

Njen odvetnik, Benedict Morelli, je že napovedal, da bo od USTA terjala več milijonov dolarjev odškodnine. Na sojenju bodo poleg Bouchardove tudi zaposleni pri USTA, ki so tiste noči delali v in ob artur Ashe Areni.

Če bo porota ugotovila, da je krivda za padec in poškodbo resnično na strani USTA, potem bo proces sojenja stekel dalje, da bi določili višino odškodnine.