Kvalifikant izločil Federerja, ki je izgubil prvo mesto

Uncategorized 24. Mar 201822:23 > 23:17
Al Bello, Getty Images Sport

Na teniškem turnirju v Miamiju je po Novaku Đokoviću v drugem krogu izpadel še en velikan svetovnega tenisa, Švicar Roger Federer. Prvi nosilec je v svojem uvodnem dvoboju s 6:3, 3:6 in 6:7 (4) izgubil proti 21-letnemu Avstralcu Thanasiju Kokkinakisu, kvalifikantu in 175. igralcu sveta.

Mladi 21-letni kvalifikant iz Avstralije je slavil proti prvemu igralcu sveta Rogerju Federerju, ki pa bo ta primat po turnirju v Miamiju izgubil.

Thanasi Kokkinakis, ki je sicer 175. igralec na ATP lestvici je Švicarja premagal s 3:6, 6:3, 7:6 ter seveda brez dvoma odigral partijo svojega življenja. Mladenič je briljiral vse od začetka drugega niza dalje. Odlčno je serviral in igral na forehand strani, v tretjem krogu pa se bo pomeril s Špancem Fernandom Verdascom.

Nepričakovan poraz Fedexa pomerni, da se na prvo mesto ATP lestvice vrača trenutno poškodovani Rafael Nadal, ki v Miamiju zaradi poškodbe ne igra.

Fedex je sicer dobil prvi niz po samo 35-ih minutah igre in najbrž bil že z glavo malce pri naslednjem dvoboju, a se mu je vse skupaj očitno hitro maščevalo. V prvem nizu je Avstralcu odvzel samo eno igro na njegov servis in, ko je povedel s 4:1 je bil prvi del srečanja odločen.

V drugem nizu je imel Švicar priložnost, da takoj odvzame servis nasprotniku, vendar mu to ni uspelo. Avstralec se je ubranil in prvemu igralcu sveta celo odvzel servis in povedel s 4:1 ter niz pripeljal mirno do konca.

Sledil je zadnji niz, kjer so praktično vsi možnosti pripisovali Federerju, slednji je bil na svoj servis prepričljiv. V šesti igri tretjega niza pa je imel priložnost najboljši tenisač, da znova odvzame servis Avstralcu, vendar ni izkoristil dveh “break” žogic. Sledila je podaljšana igra, v kateri je Roger izgubil dve točki na svoj servis, Avstralec zgolj eno in se na koncu veselil zmage v tretjem nizu po podaljšani igri v kateri je slavil s 7:4 in uspel vzeti skalp enemu najboljših tenisačov vseh časov.

Thanasi Kokkinakis