Bankirke po pravem trilerju do zmage na prvi tekmi

Uncategorized 5. Apr 201820:36 > 20:40
Nova KBM Branik

Odbojkarice Nove KBM Branika so na prvi finalni tekmi državnega prvenstva prišle do prigarane zmage pri Calcit Volleyju iz Kamnika (3:2).

Na prvi finalni tekmi državnega prvenstva sta se pred 1000 gledalci v mariborski “Lukni” pomerili ekipi aktualnih državnih prvakinj, Nove KBM Branika in Calcit Volleya. Domači trener Samo Miklavc je imel na voljo vse igralke, medtem ko trener gostujoče ekipe ni mogel računati na poškodovani Majo Pahor in Urško Igličar.

Začetek tekme je bil izenačen vse do rezultata 6:6, ko so odbojkarice Calcita po zaslugi Helene Mijoč uspele pobegniti na tri točke razlike (9:6). Kamničanke so nadaljevale z dobro igro in po dveh asih Katje Mihevc povedle 14:9. Pri domačinkah se je razigrala Iza Mlakar in prednost Calcita je splahnela, saj so bankirke izid poravnale na 19:19 in v naslednjem napadu povedle. Mariborske odbojkarice so nadaljevale v podobnem tempu do konca prvega niza, ki so ga kljub zaostanku dobile kar s štirimi točkami prednosti, 25:21.

Nova KBM Branik

Odbojkarice Nove KBM Branika so na krilih glasnih domačih navijačev drugi set začele drugi set ter po zaslugi sijajnih začetnih udarcev Sare Najdič hitro povedle s petimi točkami prednosti (6:1). Bankrike so vodile že z rezultatom 11:3, ko so se prebudile Kamničanke in predvsem po zaslugi Katje Mihevc, ki je domačnikam pozvročala težave s svojimi servisi, rezultat poravnale na 14. točki. Calcitovke se niso ustavile in po uspešno zaključenem napadu Tine Grudine povedle z 18:16. A končnica je ponovno pripadla aktualnim državnim prvakinjam, ki so zagospodarile v “Lukni”. Drugi niz so zaključile z delnim izidom 9:1, piko na i odlični končnici je dala Marina Kaučič. Rezultat 25:19.

Uvod tretjega niza je pripadel Calcitu, ki so z odličnimi začetnimi udarci povrzočale težave bankirkam. Alexandra Frantti je s točko v napadu Calcitovkam priigrala prednost 7:4. Tudi v nadaljevanju je bila prednost na strani Kamničank, ki so kaznovale vsako napako bankirk in do drugega tehničnega odmora prišle do prednosti sedmih točk (16:9). Po tehničnem odmoru so bankirke ob pomoči publike krenile v lov in po točki Kaučičeve znižale zaostanek na 17:19, a so Kamničanke odgovorile s tremi zaporednimi točkami in to je bilo dovolj, da je tretji niz po napadu Helene Mijoč pripadel Calcitu z rezultatom 25:21.

Odbojkarice Calcita so po osvojenem nizu nadaljevale z dobro igro in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:4. Domačinke so imele veliko težav predvsem s sprejemom in po še enem odličnem servisu Tine Grudine so Calcitovke vodile 12:5. Odbojkarice Calcita so nadzirale potek četrtega niza ter pred končnico vodile že z 19:11, kar je bilo dovolj da so dobile četrti niz z rezultatom 25:16.

Domačinke so odločilni peti set začele bolje in po točki Ane Marije Vovk, ki je začela peti set namesto Alje Jerale, povedle s 4:1. Prednost domačink so Kamničanke izničile in po napaki Sobočanove v napadu rezultat izenačile na 7:7. Po asu domače oragnizatorke Sare Najdič se je tehtnica ponovno prevesila na domačo stran in bankirke so povedle z 10:8. V dramatičnem odločilnem nizu sta obe ekipi prikazali srčno borbo in po zaključenem napadu Pie Blažič so odbojkarice Calcita znižale rezultat na 13:14, a so Mariborčanke na koncu po točki Ize Mlakar slavile s 15:13 in dobile prvo finalno tekmo.

Tina Grudina, Calcit Volley, je po tekmi povedala: ”Kljub porazu ne smemo povestiti glav, saj nam je uspelo nadoknaditi dva seta, a nam je na koncu zmanjkalo malo športne sreče. V sredo nas čaka nov obračun in vemo kaj moramo popraviti, tako da gremo v nov boj.

Iz tabora domačih je izjavo podala Roosa Koskelo: ”Calcit je danes odlično serviral, kar je bil glavni razlog v padcu naše igre. Ni nam uspelo držati sprejema, kar je posledično tudi vplivalo na igro v napadu. Kljub temu smo uspeli zmagati in v sredo nas čaka nova težka preizkušnja.

Odbojka, državno prvenstvo (ž), finale:

Nova KBM Branik : Calcit Volley 3:2 (25:21, 25:19, 21:25, 16:25, 15:13)