Madžari po podaljšku boljši od risov

Uncategorized 11. Apr 201821:37 > 21:52
Getty Image, HZS

Slovenska hokejska reprezentanca je na Bledu odigrala drugo pripravljalno srečanje in po podaljšku z 2:3 izgubila z Madžari, ki bodo gostili svetovno prvenstvo.

Varovanci Karija Savolainena so tekmo začeli slabo in se že v osmi minuti znašli v rezultatskem zaostanku 0:2. Med strelce sta se vpisala Csanad Erdely in Krisztian Nagy. Da bi bilo nadaljevanje nekoliko lažje, je v zadnji minuti prvega dela poskrbel Aleš Mušič.

V drugem delu so se priložnosti vrstile na obeh straneh. Minuto in pol pred koncem tretjine so Slovenci drugič zaigrali z igralcem več in tokrat številčno prednost izkoristili – praktično v praznen gol je za 2:2 po 40 minutah zadel MihaVerlič.

Getty Images

Tudi v zadnji tretjini sta bili obe ekipi zelo aktivni. Madžari so zadnji dve minuti igrali z igralcem več, a jim ni uspelo zadeti, tako da je na Bledu sledil podaljšek. V tem je bila Slovenija več pred nasprotnikovim golom, na koncu pa je Istvan Sofron sam odbrzel proti Pintariču in zadel za končnih 3:2.

Slovenci bodo po obračunu z Madžari pred prvenstvom (22. – 28. april) odigrali še en pripravljalni obračun, 19. aprila bodo gostje Avstrijcev na Dunaju.