18:30 na SK3: Večni srbski derbi za naslov prvaka

Uncategorized 13. Apr 201821:06 > 21:20
FK Partizan

V srbski superligi bo danes na sporedu 157. večni derbi med Crveno zvezdo in Partizanom, ki bi morda lahko že odločil o naslovu državnega prvaka.

V Srbiji je ta vikend na sporedu 31. krog srbske Superligi, ki se je že prevesila v končnico. Lestvica se je namreč razdelila v dve skupini. Prvih osem ekip se bo borilo za naslov in mesto, ki vodijo v evropska tekmovanja. Spodnjih osem ekip pa se bori za obstanek. Točke v prvenstvu so se prepolovile, kar pomeni, da tudi zaostanek Partizana za Crveno Zvezdo sedaj znaša samo še šest točk in vse skupaj pušča odprto v borbi za naslov prvaka. Glede na to, da je do konca sezone še sedem tekem, bi morda današnji derbi že lahko bil odločilen.

Danes za Partizan, ki gostuje pri rdeče-belih štejo samo zmaga, le ta bi jim prinašala še upanje v boju za ubranitev naslova. Remi bi jih nekako še ohranil pri življenju, vendar jih vseeno pustil daleč zadaj. Zmaga zvezde pa bi že dala novega prvaka Srbije, saj bi v tem primeru prednost znašala že velikih devet točk.

Na obeh derbijih v letošnji sezoni sta se ekipi razšli brez zmagovalca z 1:1. Črno beli bodo torej na današnjem derbiju morali napasti na sve ali nič. Varovanci Branka Đukića so tega sposobni, v zadnjem obdobju jim gre dobro, saj so na zadnjih šestih tekmah vknjižili same zmage in prejeli zgolj dva zadetka. Na drugi strani je Crvena zvezda slavila na zadnjih treh tekmah pred tem pa izpadla iz pokalnega tekmovanja.