Ob 14:30 na SK 1: Samuraj pred misijo nemogoče

Getty Images

Čeprav Kei Nišikori niti približno ne igra slabo, finale mastersa v Monte Carlu pričakuje v izrazito podrejenem položaju. Začudeni? Verjetno ne, saj ga na drugi strani mreže čaka peščeni kralj Rafael Nadal. Finale iz kneževine od 14:30 naprej v živo na SK 1.

Zgolj leto dni po dopolnjeni La Decimi bo imel Rafael Nadal v izjemni kulisi Mediterana priložnost za enajsti naslov v Monte Carlu. Majorčan si je že pred časom zagotovil naziv kralja peska, s prepričljivimi predstavami v kneževini pa je presenetil celo samega sebe. Čeprav je jasno, da bomo vse kaj drugega kot novo zmago Španca označili za velikansko presenečenje, sam Nadal ostaja skromen.

S Keiom sva odigrala veliko dobrih dvobojev. Čaka me težka naloga. Vem, da bom moral odigrati svoj najboljši tenis, če bom želel imeti možnosti za uspeh. Da sem v finalu po daljši odsostnosti, je za mene odlična novica,” napoveduje Nadal, ki proti Nišikoriju v treh obračunih na pesku še ni izgubil, sicer pa je japonski samuraj na enajstih medsebojnih obračunov slavil zgolj dvakrat.

Ta teden noro dominira. Vem, da bo težko. Zdi se mi, da se izboljšujem iz dvoboja v dvoboj. Trenutno se počutim zelo samozavestnega. Rafa blesti predvsem s forehandom. Tudi backhand je izjemen. Prepričan sem, da obstaja način, kako ga premagati. Toda po videnem ta teden, se to zdi težko,” se Nišikori zaveda, da je pred njim misija nemogoče.

Ali bi Nišikori vseeno lahko presenetil Nadala, od 14:30 naprej ob komentarju Borisa Detička spremljajte v živo na SK 1.