Boleč, vendar ne usoden poraz risov

Getty Images

Slovenska hokejska reprezentanca je svetovno prvenstvo divizije I v Budimpešti začela s presenetljivim porazom proti Veliki Britaniji, ki je bila boljša s 3:1.

Slovenci so igrali, streljali iz vseh položajev, Britanci na drugi strani pa izkoristili svoje priložnosti, trikrat zadeli in prišli do pomembne zmage v boju za preboj v elitno skupino svetovnega hokeja. Risi s porazom še niso zapravili vseh možnosti za prvo ali drugo mesto, kar pomeni vrnitev med najboljših 16 na svetu, morebitni nov spodrsljaj pa bi že lahko bil usoden. Slovenci jutri igrajo proti Poljakom.

Britanci so že z zadetkom v sedmi minuti, ko je ob igralcu več na ledu zadel Ben O’Connor, napovedali senzacijo. V 13. minuti je edini zadetek za Slovenijo dosegel Blaž Bregorc in izid poravnal na 1:1. Velika Britanija je znova povedla v 36. minuti. Gašper Krošelj je klonil po strelu Roberta Dowda, ki je spretno izkoristil odbit plošček. Risi so v nadaljevanju poskušali priti do izenačenja, novega zadetka pa so se v 45. minuti (Brett Perlini) znova veselili Otočani in s tem tudi zapečatili slovensko usodo.