Ob 20.00 na SK2: ACH drevi potrjuje 15. naslov

Odbojka.si

Odbojkarji ACH Volleyja lahko drevi osvoji na tretji finalni tekmi državnega prvenstva proti Calcit Volleyju osvoji svoj 15. naslov.

ACH je uvodna obračuna dobil brez večjih težav in si že priigral prvo zaključno žogo za ubranitev naslova državnih prvakov. Tretja tekma v dvorani Tivoli je tako lahko že odločilna, Kamničani pa v Ljubljano kljub dvema težkima porazoma ne prihajajo z izobešeno belo zastavo.

Odbojkarji ACH-ja so bili na prvih dveh tekmah izrazito boljši nasprotnik, zato se poraja vprašanje, kaj lahko današnji gostje spremenijo v svoji igri.

Dvorana Tivoli je njihov dom, toda čeprav vodijo z 2:0 v zmagah, se ne bomo predali. Vedeli smo, da bo v finalu ACH Volley trd oreh, vse te poškodbe pa so nam samo še otežile delo, ampak nimamo kaj, moramo se boriti do konca in narediti vse, da čim dražje prodamo svojo kožo. Bo težko, tega se tudi zavedamo, ampak nič ni nemogoče,” je pred tretjo tekmo povedal član Calcita Sašo Štalekar, ki je imel v tej sezoni obilico smole s poškodbami.

V taboru domačih so pred tretjo tekmo razumljivo samozavestni. V finalni seriji je ACH znova dokazal, da ob visoki motiviranosti in zadostni zbranosti na domači odbojkarski sceni nima konkurence.

Oranžni zmaji se sicer zavedajo, da finale še ni odločen, kar je pred tekmo potrdil tudi Diko Purić, ki je Kamničanom na sobotni tekmi nasul 12 točk: ”Obe ekipi še imata veliko manevrskega prostora za napredek, zato moramo ostati osredotočeni na naš cilj, in to je zmaga. Če nam bo uspelo na takšen način kot na prvih dveh tekmah, potem bo to odlično.

Prenos tretje finalne tekme boste lahko spremljali od 20.00 naprej na kanalu Sportklub 2.