Kek s prvo zmago v Zagrebu zagrenil življenje Dinamu

Tullio M. Puglia/Getty Images

Dinamo je bil po veliki zmagi na Poljudu na pragu novega naslova hrvaškega prvaka, a mu je življenje s sploh prvo zmago na Maksimirju zagrenil nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek na klopi Rijeke.

Bera uspehov Matjaža Keka na klopi še vedno aktualnih hrvaških prvakov je zelo dolga, toda prvo prvenstveno zmage na Maksimirju je dočakal šele v 32. krogu 1. HNL. Za veliko zmago Rijeke sredi Zagreba je zadel Maxwell Acosty, ki je Dominika Livakovića matiral v 39. minuti z lepim strelom iz 20 metrov.

Acosty je poskrbel za prvo zmago Rijeke na Maksimirju po osmih letih in hkrati znova zapletel dogajanje na lestvici. Dinamo ima po porazu šest točk prednosti pred Rijeko, medtem ko Hajduk ob tekmi manj zaostaja osem točk. Čeprav se je zdelo prvenstvo po zmagi Dinama v Splitu že odločeno, bo očitno zaključek še zelo zanimiv.

Zagrebčani oziroma trener Nikola Jurčević je imel pred derbijem veliko težav s sestavo ekipe, saj je pogrešal polovico udarne enajsterice.

Najlepšo priložnost za izenačenje DDinama sta imela v drugem polčasu Amer Gojak in Mario Gavranović, vendar je mreža gostov ostala nedotaknjena.