Odbojkarska reprezentanca že kompletna

OZS

Pripravam slovenske moške odbojkarske reprezentance, ki so se začele v ponedeljek, so se priključili še preostali odbojkarji s spiska selektorja Slobodana Kovača. Jan Kozamernik, Dane Mijatović, Matic Videčnik in Tonček Štern so v Kranjski Gori danes že prvič trenirali.

Omenjenim odbojkarjem, ki so nedavno zaključili z nastopi in obveznostmi v svoji klubih, je strokovni štab slovenske reprezentance namenil nekaj več počitka, na priprave pa so prav vsi prišli visoko motivirani.

Dane Mijatović, ki je to sezono z Nolikom Maaseikom osvojil belgijsko prvenstvo, je imel v preteklosti kar nekaj težav s poškodbami, ki so ga oddaljile od nastopov v slovenskem dresu: “Glede na to, da sem povabilo v reprezentanco prejel po daljši odsotnosti, sem ga zelo vesel in sem ga pripravljen v kar največji meri izkoristiti ter evropsko ligo odigrati kar najboljše. Gre za tekmovanje, v katerem se mladi lahko dokažemo, tako da upam, da bomo kar se da uspešno izpeljali ta ciklus in poskrbeli za lep rezultat.”

Jan Kozamernik, ki si je, kljub mladosti, v članski reprezentanci nabral že precej izkušenj, se dela v močno pomlajeni izbrani vrsti zelo veseli: “Po dolgi sezoni, v kateri na začetku nisem veliko igral, ob koncu pa le dobil priložnost, sem zdaj prišel v reprezentanco, v kateri mislim, da bom imel veliko možnosti, da bom veliko igral. Zato sem zelo zadovoljen, še posebej pa sem vesel, da bomo veliko delali skupaj z mojimi sovrstniki. To je ena izmed res lepih stvari, saj take priložnosti ne dobimo velikokrat. Mislim, da bo evropska liga dober teren za dokazovanje in prepričan sem, da bomo tudi s to ekipo, ki jo imamo, dosegli veliko. Ciljamo seveda na najboljše rezultate in mislim, da bo za vse nas to tekmovanje zelo pomembno. Sploh za tiste, mlajše, ki doslej še niso igrali v tujini in se bodo zdaj lahko dokazali. Sam bom skušal s svojimi izkušnjami, kolikor jih pač imam, čim več pomagati, da napredujemo in da postanemo super ekipa ter da zgradimo dobro podlago za jesensko svetovno prvenstvo.”

Reprezentančni srednji bloker, ki je v letošnji sezoni nosil dres italijanskega prvoligaša Trentina, prve nastope v evropski ligi že z nestrpnostjo pričakuje: “Evropska liga verjetno ne bo tako kakovostna kot prejšnja leta, a so se vanjo vrnile nekatere reprezentance, ki bodo dvignile njeno vrednost. Videli bomo sicer, v kakšnih postavah bodo ekipe nastopile, ampak mislim, da bo vse skupaj dobro izpadlo. Čaka nas tudi kar nekaj potovanj, a se bomo zagotovo dobro znašli. V te priprave gremo pozitivno naravnani, veselimo se prihajajočih tekem. Časa sicer ne bo veliko, bomo pa skušali kar najbolje izkoristiti teh štirinajst dni, ki jih imamo na voljo in se čim bolje pripraviti na začetek evropske lige.”

Reprezentanca se bo pod vodstvom Sama Miklavca in Sebastijana Škorca do odhoda na Nizozemsko, kjer jo 20. maja čaka prva tekma evropske lige, pripravljala v Kranjski Gori.