Edmund kaznoval neprepričljivega Novaka

Uncategorized 9. Maj 201813:32 > 13:40
Clive Brunskill/Getty Images

Novak Đoković je izpadel v drugem krogu Mastersa v Madridu, potem ko ga je z 2:1 v nizih premagal razpoloženi Kyle Edmund.

Britanec je na koncu slavil s 6:3, 2:6 in 6:4. Že v prvi igri se je videlo, da je Kyle Edmund razigran. 23-letnik si je takoj priigral brejk priložnost in jo tudi izkoristil. Novak Đoković, ki mu je ob začetnih udarcih močno nagajalo sonce, se je sicer takoj vrnil, a srbski tenisač nikakor ni našel svoje prave igre. V peti igri je Edmund znova prišel do brejka prednosti in nato prvi niz zanesljivo pripeljal do konca (6:3).

V drugem nizu je nekdanja številka ena moškega tenisa zaigral bolje in takoj prišel do brejka prednosti. Ob menjavi igrišč je Đokoviću znova ponagajalo sonce, a je Srb bo težki borbi vendarle zadržal prednost in povedel z 2:0. Ob rezultatu 4:2 je Đoković znova prišel do brejka in v naslednji igri potrdil zmago v drugem nizu (6:2).

V odločilnem nizu sta bila igralca dolgo izenačena, Đoković pa je imel pri vodstvu s 3:2 tudi tri žogice za brejk. Edmund se je rešil, na koncu pa nasprotniku sam odvzel začetni udarec ter se razveselil velike zmage. Odločilni niz je dobil s 6:4.

Đoković do danes proti Edmundu ni izgubil niti niza, a je ob tem potrebno dodati, da sta se igralca zadnjič pomerila pred več kot letom dni. Od takrat je Britanec zelo napredoval in prišel do 22. mesta na lestvici ATP.

Đoković bo po novem porazu znova izgubil nekaj mest na lestvici najboljših tenisačev. Srb je lani v Madridu zaigral v polfinalu, kjer ga je ugnal Rafael Nadal, zato bo izgubil 315 točk in kot izgleda sedaj padel na 18. mesto. Đoković je bil zadnjič tako nizko leta 2006. V kolikor bo Edmund presenetil še kakšnega nasprotnika, pa bo Đoković zdrsnil celo na 19. mesto.

Obračune v Madridu lahko spremljate na kanalih televizije Sportklub.