Tuchel tudi uradno novi trener PSG-ja

Uncategorized 14. Maj 201817:35 > 17:36
Getty Images/Martin Rose

Kar se je dolgo časa napovedovalo, se je uresničilo. Thomas Tuchel je tudi uradno postal trener PSG-ja. Nemec je podpisal dvoletno pogodbo.

Thomas Tuchel, 44-letnik, ki si je trenersko ime med letoma 2009 in 2014 ustvaril pri Mainzu, nato pa dve leti vodil Borussio iz Dortmunda, se seli v francosko Ligue 1.

Tuchel je Borussio zapustil zaradi nestrinjanja z vodstvom kluba, vse od takrat pa bil brez kluba. Nemec odlično govori francosko, kar mu bo pri novem izzivu prišlo še kako prav, pritisk po evropskih uspeih ob vodenju pregrešno dragega PSG-ja pa bo zagotovo izreden.

Tuchel je trener brazilske šole. Je Nemec, a razmišlja brazilsko. Njegov prihod bi nam zagotovo koristil. To, da ima v ekipi rad red, je v svetu nogometa povsem razumljivo in nas ne bi motilo,” je pred kratkim od Tuchlu dejal branilec pariškega velikana Thiago Silva.

Tuchel bo na klopi zamenjal Unaia Emeryja, ki je s PSG-jem letos osvojil francosko ligo, a vnovič razočaral v ligi prvakov. To je bil tudi glavni razlog za odhod. Parižani so lani evropsko pot končali po čudežnem preobratu Barcelone na povratni tekmi v četrtfinalu (4:0 in 1:6), letos pa je bil v osmini finala premočen Real Madrid (1:3, 1:2).