Slovenke dobile nasprotnice na SI

OZS

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se od začetka maja pripravlja na nastop na sredozemskih igrah v Španiji. Znan je tudi že razpored tekem, ki je našim dekletom na odbojkarskem turnirju v Tarragoni namenil nastope v skupini D, skupaj z Alžirijo, Egiptom in Portugalsko.

Naše odbojkarice so s pripravami na sredozemske igre začele 7. maja, v Mariboru in v sklopu priprav odigrale tudi že dve tekmi z izbrano vrsto Bolgarije, enkrat pa so se srečale z ameriško univerzo A&M iz Teksasa. Bolgarkam, sicer deveti reprezentanci z evropske lestvice, so morale Slovenke, ki so v Sofijo odpotovale v močno oslabljeni zasedbi, obakrat priznati premoč z 0:3, od Američank pa so bila naša dekleta uspešnejša s 3:0.

Varovanke Alessandra Chiappinija bodo v sklopu priprav odigrale še pripravljalne tekme s Hrvaško in Avstrijo, z nastopi v Tarragoni bodo začele v soboto, 23. junija, s tekmo proti Alžiriji. V ponedeljek, 25. junija, se bodo v dvorani Serrallo Pavilion srečale z Egiptom, dan kasneje naša dekleta čaka še obračun s Portugalkami. Izbrana vrsta Alžirije za naš tabor za zdaj ostaja neznanka, medtem ko so se Slovenke z Egipčankami in Portugalkami pomerile že v lanski sezoni, v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo oz. na svetovnem prvenstvu do 23 let in bile od tekmic prepričljivo boljše.

Odbojkarski turnir, na katerem bo nastopilo 13 reprezentanc, se bo nato nadaljeval 27. junija, ko bodo na sporedu četrtfinalni obračuni. V boj za najvišja mesta se bosta uvrstili po dve najuspešnejši reprezentanci iz vsake skupine.

V skupini A se bodo med seboj pomerili Ciper, Italija in Grčija, v skupini B Turčija, Španija in Bosna in Hercegovina, v skupini C pa Hrvaška, Francija in Albanija.