Nadal v polfinalu Rima čaka Đokovića

Getty Images Sport, Julian Finney

Španec Rafael Nadal je prvi polfinalist mastersa v Rimu, potem ko je v četrtfinalu po preobratu izločil domačega matadorja Fabia Fogninija s 4:6, 6:1 in 6:2.

Fabio Fognini je v prvem nizu spominjal na najboljše čase. Čeprav je Rafael Nadal povedel s 3:1, je Italijan v nadaljevanju stopil na plin in navdušil domače navijače. Serviral je boljše, udarjal bolj natančno in po dveh breakih tudi povedel z 1:0.

Peščeni kralj se kljub zaostanku ni pustil zmesti. V drugem nizu je bil on tisti, ki je nivo svoje igre dvignil na višjo raven. Rafa je drugi niz dobil s 6:1, v odločilnem tretjem pa Italijanu prepustil dve igri in se zanesljivo prebil med najboljše štiri.

Nadal je s prebojem v polfinale popravil lanskoletni učinek, ko je prišel do četrtfinala. V kolikor bo Rafa osvojil že sovj 32. naslov na mastersih, bo v ponedeljek znova številka ena lestvice ATP.

Za Španca je bila to šesta zaporedna, skupno pa 11 zmaga na 14 medsebojnih obračunih s Fogninijem.

Nadala v polfinalu čaka boljši iz obračuna Kei NišikoriNovak Đoković. Bomo v večnem mestu priča novi teniški klasiki med Špancem in Srbom?

Med najboljše štiri se je z zmago proti Pablu Carrenu-Busti suvereno prebil tudi Marin Čilić. Hrvat je oba niza dobil s 6:3. Peti igralec sveta se bo za drugo finalno vstopnico pomeril z zmagovalcem dvoboja David GoffinAleksander Zverev.