Đoković: "Rafa boljši, ko je bilo pomembno"

Uncategorized 19. Maj 201817:49 > 18:12
Getty Images/ Julian Finney

Najboljši srbski tenisač Novak Đoković je v polfinalu Mastersa v Rimu v polfinalu izgubil proti Rafaelu Nadalu, a gledalci so videli fantastično predstavo starih rivalov, kar napoveduje odlično prihajajoče OP Francije.

Najboljši tenisač na rdečem pesku vseh časov Rafael Nadal je slavil z rezultatom 7:6 (7-4), 6:3, a je med obračunom Novak Đoković pokazal, da je že na zelo visoki ravni, potem ko se je zadnje leto ukvarjal z neugodno poškodbo komolca. 

“Počutil sem se, kot da igram doma. To je morda moje najljubše mesto za tenis. Rafa je bil v ključnih trenutkih enostavno boljši, takrat je odigral nekaj odličnih udarcev. Zaslužil je zmago. Mislim, da razlika ni bila prevelika, kar je odlična novica zame. Ko je dobil podaljšano igro, je dobil veter v jadra,” je dejal Đoković po porazu. 

Novak je spregovoril tudi o tem, da je v Rimu bil velik faktor tudi veter: “Ljudje so tudi preko televizijskih zaslonov videli, kako močan je bil veter. Velika razlika je igrati proti Nadalu in igrati proti Nadalu in vetru. Če žogice ne zadenem točno na pravem mestu, je on že pokril igrišče in zaključil s točko.”