Jakupovičeva naprej, Zidanškova obstala

Uncategorized 24. Maj 201814:43 > 14:46
Anthony Au-Yeung, Getty Images Sport

Teniška igralka Dalila Jakupovič je včeraj v 1. krogu kvalifikacij za nastop na OP Francije premagala Eugenie Bouchard, danes pa je v 2. krogu premagala Kathinko von Deichmann in je le korak od uvrstitve v glavni del. Tamara Zidanšek je bila včeraj uspešna, danes pa obstala v 2. krogu kvalifikacij.

Dalila Jakupovič je v drugem krogu kvalifikacij za nastop na OP Francije v Parizu kot 13. nosilka kvalifikacij s 6:7, 7:6 in 6:3 ugnala Kathinko von Deichmann iz Liechtensteina, kar pomeni, da mora premagati le še eno nasprotnico za nastop na drugem grand slamu sezone. Njena zadnja ovira bo sedma nosilka kvalifikacij, Kolumbijka Mariano Duque-Marino.

Če je Tamara Zidanšek včeraj v prvem krogu odlično opravila svoje delo, pa je bila tokrat prekratka za preboj v zadnji krog kvalifikacij. Na igriščih Roland Garrosa jo je premagala 20-letna Italijanka Deborah Chiesa in sicer s 6:4 in 7:5.

V vsakem primeru bo slovenski posamični tenis imel v glavnem delu turnirja Polono Hercog in Aljaža Bedeneta. Turnir se začne prihodnji ponedeljek.