Dalila Jakupovič prvič na turnirju velike četverice!

Uncategorized 26. Maj 201816:13 > 16:31
WTA

Dalila Jakupovič je naposled le dočakala svoj trenutek in se (tudi s pomočjo sreče) uvrstila v glavni del tekmovanja na turnirjih velike četverice. Za Primorko bo to sploh prvi nastop na turnirju za Grand Slam med posameznicami.

27-letna igralka iz Ankarana je v kvalifikacijah za nastop v glavnem delu tekmovanja premagala nekdanjo polfinalistko turnirja, Kanadčanko, Eugenie Bouchard, potem Kathinko von Deichman (Liechenstein), nato pa v tretjem odločilnem krogu doživela poraz proti Kolumbijki, Mariani Duque Mariño.

Danes je zaradi težav z mečno mišico svoj nastop v Parizu odpovedala lanskoletna polfinalistka Roland Garrosa, Timea Bacsinszky, zato so morali organizatorji izmed nosilk predtekmovanja izžrebati eno poraženko 3. kroga, usoda pa je izbrala prav Jakupovičevo.

To pomeni, da bo Dalila prvič igrala glavni del tekmovanja na turnirjih velike četverice, njena nasprotnica pa bo Španka, Georgina Garcia Lopez, ki v višino meri kar 187 cm! V medsebojnih dvobojih Jakupovičeva vodi z 2-0.

Tudi za Španko bo nastop v Boulonjskem gozdu prvi turnir velike četverice v karieri, sicer pa bi v primeru uspeha naša predstavnica v 2. krogu najverjetneje zaigrala proti drugopostavljeni Caroline Wozniacki.

https://www.instagram.com/p/BjAp6wnDJtU/

V konkurenci parov bo Primorka zaigrala skupaj z Rusinjo, Irino Hromačevo.