"Samo Đoković in Zverev lahko zaustavita Nadala"

Dean Mouhtaropoulos Getty Images Sport

Nekdanji zmagovalec Wimbledona Richard Krajicek verjame, da je Rafael Nadal glavni favorit za zmago v Roland Garrosu, vendar izpostavlja, da so po videnem v Madridu in Rimu možnosti Špance nekoliko manjše.

“Kralj peska” je v Madridu klonil v četrtfinalu, ko je bil boljši Dominic Thiem. Avstrijca je nato v finalu zaustavil Alexander Zverev. Veliko bolje se je Rafael Nadal odrezal v Rimu, kjer se je veselil nove turnirske zmage, vendar imel v polfinalu z Novakom Đokovićem in nato v finalu z Zverevim kar nekaj dela.

Pred tremi tedni sem bil prepričan, da bo Nadal osvojil Pariz še enajstič. Toda zdi se, da mu dva igralca sedaj resno grozita. Prvi je Alexander Zverev. Nemec je tretji na svetu, osvojil je tri naslova na mastersih. V Rimu je bil blizu četrte, vendar so izkušnje Nadala presodile,” je svoje videnje trenutne situacije v teniškem vrtu razkril Richard Krajicek in dodal: “Z druge strani Novak Đoković napreduje. Morda je Roland Garros zanj prišel prehitro, vendar je zagotovo nevaren nasprotnik. Zverev in Đoković sta edine, ki Nadalu lahko preprečita slavje v Parizu.”

Zverev in Đoković sta v isti strani žreba, medtem ko se z Nadalom lahko srečata šele v finalu.