Zanesljiva zmaga Đokovića v prvem krogu RG

Cameron Spencer/Getty Images

Novak Đoković je v prvem krogu Roland Garrosa Brazilca Rogeria Dutra Silvo odpravil s 3:0. Za zmago s 6:3, 6:4 in 6:4 je potreboval dve uri in šest minut. Srb se bo v naslednjem krogu pomeril z boljšim iz dvoboja Jaume Munar - David Ferrer.

Cameron Spencer/Getty Images

Rogerio Dutra Silva se ni prestrašil Novaka Đokovića in dvoboj odprl z breakom, tudi v nadaljevanju prvega niza igral zelo solidno, vendar v ključnih trenutkih ostl brez odgovora na udarce Srba. Slednji se je v prvem nizu hitro vrnil v igro, pri vodstvu s 4:3 pa znova odvzel servis nasprotniku in prišel do ključne prednosti.

Brazilec je tudi drugi niz začel z breakom, nato pa podoben scenarij kot v prvem nizu. Đoković mu je hitro vrnil, nato pa tudi po zaslugi svojih napak nasprotniku dopustil, da je ostal v igri, a v ključnih trenutkih vseeno pokazal dovolj za vodstvo z 2:0.

V tretjem nizu je Đoković v peti igri kot prvi odvzel servis in takoj tudi potrdil break z igro na svoj servis ter vodstvo s 4:2. Silva se kljub zaostanku ni predal in uspel izenačiti na 4:4, v zaključku pa je 134. igralec sveta znova pokazal premalo, da bi lahko resneje ogrozil suvereno zmago nekdanje številke ena.