Wilander: Lahko Novak osvoji RG? Mislim, da ne

Uncategorized 29. Maj 201811:18 > 11:18
Elsa/Getty Images

Legendarni švedski teniški igralec Mats Wilander je dejal, da bi bilo prezgodaj napovedovati, da lahko Novak Đoković slavi v Parizu, glede na vse težave, s katerimi se je ukvarjal v zadnjem letu dni.

Novak Đoković je lani izpustil drugo polovico sezone zaradi poškodbe komolca, v karavano pa se je vrnil prehitro na OP Avstralije. Po prvem grand slamu sezone je prestal manjši operativni poseg na komolcu, pred turnirji serije Masters na rdečem pesku pa je v svojo trenersko ekipo vrnil Marjana Vajdo in Gebharda Gritscha

Predvsem na Mastersu v Rimu je Đoković prikazal najboljši tenis, v prvem krogu OP Francije v Parizu pa s 3:0 v nizih napredoval v drugi krog, potem ko Rogerio Dutra Silva ni imel realnih možnosti za zmago. 

“Ali ima Novak možnst slaviti na OP Francije? Mislim, da ne. Ne še. Ko naredite tako velik korak nazaj, se ni lahko vrniti na mesto, kjer ste že bili. Govora je težavah, ki jih je treba premagovati vsak dan,” je dejal nekdanji švedski teniški igralec Mats Wilander

“Navijači se sprašujejo, kje je Đoković, ali še želi igrati in v kakšnem čustvenem stanju je. Lahko govorim le iz svojih izkušenj, a če želite premagovati rivale, morate najti nekaj na njih, kar vas moti. To vas mora motivirati vsak dan, tako kot to motivira Nadala.”