SK1 ob 14:30 – Slovenski odbojkarji po maščevanje

Uncategorized 30. Maj 201810:41 > 10:45
OZS

Slovenska moška odbojkarska reprezentance je pripotovala v Samsun, kjer se bo danes, v 4. krogu evropske lige, pomerila s Turčijo. Naša izbrana vrsta v letošnji sezoni na treh srečanjih še ni zmagala, zato si fantje še toliko bolj želijo prve zmage.

Naloga ne bo lahka, saj je reprezentanca v Turčijo odpotovala še nekoliko bolj oslabljena. Selektor Samo Miklavc bo imel namreč na voljo le dvanajst odbojkarjev, saj sta doma ostala Matej Kök in Tonček Štern. Slednji zaradi počenih reber izbrani vrsti v letošnji evropski ligi ne bo več mogel pomagati.

Kljub temu v naši vrsti motiva ne manjka in čeprav bodo v vlogi favoritov Turki, ki doslej še niso izgubili, si slovenski odbojkarji močno želijo prve zmage. “Vse tekme doslej smo resda izgubili, a smo imeli dobre možnosti, da osvojimo vsaj kakšen niz več. Morda bi se tekme nekoliko drugače razpletle, a tega seveda ne bomo vedeli. Nimamo kaj izgubiti, zato bomo tekmo začeli sproščeno, veselo in motivirano. Poskušali bomo narediti kar se bo dalo, kljub vsem tem poškodbam. Upajmo na najboljše,” je po prvem treningu dejal Sašo Štalekar.

Neznank na igrišču ne bo, saj sta se ekipi dodobra spoznali v nedeljo, ko sta v Mariboru odigrali srečanje 3. kroga evropske lige. Z 0:3 so bili uspešnejši gostje.

“Odbojka se začne pri servisu in sprejemu in tu so vsekakor še rezerve. Turki so dobra ekipa, kar se je pokazalo v Mariboru. Tako ekipo je treba načeti s servisom in jih odstraniti čim dlje od mreže, da potem lahko odigramo v bloku in obrambi. So pa Turki pokazali svojo kakovost v Mariboru, zdaj bodo igrali še doma. Ampak o tem ne razmišljamo. Želimo le igrati iz tekme v tekmo bolje, ampak žal imamo res velike probleme s poškodbami. Iz tekme v tekmo nas je manj, ritem je izjemno naporen, potovanja so dolga, a ne glede na to bo treba jutri stopiti na igrišče in pokazati vse, kar znamo,” je dodal pomočnik selektorja Sebastijan Škorc.