Chiappini zadovoljen s potekom priprav

Uncategorized 1. Jun 201812:41 > 12:44
OZS

Slovenske odbojkarice v Mariboru nadaljujejo s pripravami na sredozemske igre v Tarragoni. Selektor Alessandro Chiappini je z delom deklet zadovoljen, žal pa je ekipa zaradi poškodb nekaterih nosilk igre še vedno okrnjena.

Po nekaj več kot treh tednih treningov je italijanski strateg, ki je slovensko izbrano vrsto prevzel pred lansko sezono, ocenil stanje v slovenski reprezentanci: “Žal še vedno nismo v polni zasedbi, saj nam še ni uspelo sanirati vseh poškodb, s katerimi imajo nekatera dekleta težave še od klubske sezone. Ničesar nočemo forsirati, ampak iščemo čim boljše rešitve. Trenutno stanje smo s štabom izkoristili za spoznavanje mladih igralk. Delamo z večjo skupino, s približno dvajsetimi odbojkaricami, med katerimi iščemo nove talente. Ocenjujemo, katere igralke bodo nosile breme reprezentance v prihodnosti. Spremljamo njihove telesne zmožnosti in razvoj ter ocenjujemo tehnično znanje. Za nas je ta proces zelo pomemben, saj morda najdemo igralke, ki se bodo že kmalu lahko dokazovale tudi na tekmah.”

Izbrana vrsta je doslej odigrala že vrsto pripravljalnih srečanj. Najprej proti reprezentanci Bolgarije, nato pa še z ameriškimi univerzami, ki se mudijo na pripravah v Mariboru. “Tekmi v Bolgariji sta bili za nas zelo pomembni, saj smo imeli možnost igrati proti zares kakovostnemu nasprotniku, ki nam je dal vedeti, na čem moramo še delati, kakšne so naše slabosti in kaj vse moramo izboljšati, da bi bili konkurenčni. Na tekmah proti ameriškim univerzam so priložnost za igro dobile vse igralke in z odzivom smo v štabu lahko zadovoljni. Nekatere igralke so pokazale veliko,” je dodal Chiappini.

Na splošno je slovenski selektor z delom zadovoljen, ker nekatere reprezentantke še vedno trenirajo po posebnem programu, pa je primoran razmišljati tudi o tem, da na sredozemske igre ne bodo potovale, ampak bodo reprezentanci na voljo za avgustovske kvalifikacije za evropsko prvenstvo. “Vse poteka tako, kot smo pričakovali. Predvsem mi je všeč, da so igralke željne napredovanja, učenja in da na treningih delajo zelo dobro. Vsem skupaj nam je tako precej lažje in tudi sam na treningih delam z velikim veseljem. V naslednjem obdobju bomo izboljšali še nekatere stvari. Telesno so dekleta že precej dobro pripravljena, tudi tehnično. Posvetili se bomo predvsem taktiki v igri, ki bo podobna kot v lanski sezoni. Videli bomo, kaj bo z dekleti, ki imajo težave s poškodbami in v kakšni meri bodo pripravljene so začetka sredozemskih iger. Če ne bo šlo, bodo turnir v Tarragoni izpustile in se pripravljale na drugi del reprezentančne akcije.”

Po težavah s poškodbo ramena se je izbrani vrsti kot zadnja priključila kapetanka Eva Mori, ki prav tako še ne more trenirati na vso moč: “Za zdaj moramo biti z Evo še pazljivi in treba bo kar nekaj časa in dela, da bo dosegla raven, na kakršni je igrala v lanski sezoni. Za nas je njen povratek zelo pomemben, saj njene izkušnje za ekipo veliko pomenijo,” je zaključil Chiappini.

Slovenke bodo v Mariboru ostale vse do odhoda na sredozemske igre, v pripravljalnem obdobju pa se bodo srečala še z Avstrijkami in Hrvaticami.