Neuničljivi Nadal že 11. v finalu Roland Garrosa!

Uncategorized 8. Jun 201818:15 > 18:30
Twitter

Rafael Nadal se je z zmago s 6:4, 6:1, 6:2 nad Juanom Martinom del Potrom brez večjih težav uvrstil v veliki finale Grand slam turnirja, kjer se bo pomeril z Dominicom Thiemom.

Dve uri in 17. minut je potreboval “kralj peska” in Roland Garrosa, da se je uvrstil v svoj že 11. veliki finale v Parizu. V nedeljo bo proti Dominicu Thiemu lovil že svoj 11. naslov v tem tekmovanju, kjer Španec prave resne konkurence očitno nima.

V polfinalu je Rafaelu Nadalu nasproti stal visoki Juan Martin del Potro, ki je srečanje dobro odprl imel celo priložnost za odvzem servisa nasprotniku, vendar je ni izkoristil. Nadal je igral vse bolje in v 10. igri prvega niza vzel servis Argentincu in dobil prvi niz s 6:4.

Minimalno vodstvo v nizih pa je pomenilo tudi zelo močan padec koncentracije pri Del Potru, ki nikakor ni mogel več držati priključka s številko ena svetovnega tenisa. Španec je v drugem nizu dobil kar pet zaporednih iger in na koncu v tem nizu slavil s 6:1. Nasprotniku se je že poznala tudi utrujenost in jasno je bilo, da bo Rafa brez večjih težav dobil tudi zadnji niz ter se uvrstil v veliki finale Pariza.

Za zadnji niz, ki se je končal z 6:2 je Nadal potreboval 39. minut.