Pred odhodom na Sredozemske igre še štiri tekme

Uncategorized 13. Jun 201815:28 > 15:33
OZS

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je vse bliže nastopu na sredozemskih igrah. Izbrana vrsta pod vodstvom Alessandra Chiappinija bo zadnje treninge opravila v Mariboru, pred dekleti so tudi še štirje pripravljalni obračuni, in sicer proti ekipama ameriških univerz Creighton in Stanford.

Odbojkarice so prvi trening v sklopu priprav na sredozemske igre opravile 7. maja, po dolgih in napornih pripravah in veliko težavah s poškodbami, je izbrana vrsta zdaj le pripravljena na nov izziv. V ekipo se je po poškodbi uspešno vrnila kapetanka Eva Mori, slovenski selektor Alessandro Chiappini pa si ne bo mogel pomagati s Saro Najdič, Saro Hutinski in Anito Sobočan. Kljub temu v našem taboru igre pričakujejo z optimizmom. “Priprave gredo h koncu in do zdaj smo z njimi lahko zadovoljni. Žal z nami zaradi poškodb ni nekaterih igralk, a smo zato imeli priložnost delati z mladimi igralkami in dvigniti njihovo kakovost. Sredozemske igre bodo predvsem zadnje dobra izkušnja in naložba za prihodnost. Imamo precej mlado ekipo, ki za napredek potrebuje močne tekme. Nastopov se že veselimo,” je dejal Chiappini.

Da se sredozemske igre hitro bližajo, se zavedajo tudi naše najboljše odbojkarice. “Igralke vemo, da moramo maksimalno izkoristiti vsak trening in vsako tekmo ter v Španijo oditi čim bolje pripravljene. Imamo priložnost, da se na zadnjih tekmah še dodatno uigramo, saj je ekipa, glede na lansko, kar precej spremenjena. Glede na to, da zdaj že vemo, katerih dvanajst igralk bo odpotovalo v Tarragono, smo na treningih verjetno nekoliko bolj sproščene. Z nami so še vedno tudi vse ostale igralke, ki jih selektor ni uvrstil na seznam, a se prav tako ves čas trudijo za nas, za kar jim gredo vse pohvale. Vzdušje je zelo dobro, saj so igre vse bliže in jih po dolgih pripravah že z nestrpnostjo pričakujemo,” je slovenskega selektorja dopolnila kapetanka reprezentance Eva Mori.

Naše odbojkarice so od začetka priprav, 7. maja, odigrale že lepo število pripravljalnih tekem, večinoma proti ekipam ameriških univerz. Močnejša sta bila le obračuna z Bolgarijo, reprezentanci pa je prav prišlo predvsem srečanje z Avstrijo, ki so ga naša dekleta dobila s 3:2. Selektorju Alessandru Chiappiniju je tekma dala kar nekaj odgovorov: “Skozi vse te tekme skušamo ekipo čim bolje uigrati. Med dvanajsterico, ki bo potovala na sredozemske igre, je nekaj novink in tako le nadaljujemo naš projekt, skozi katerega v reprezentanco dobivamo talentirane posameznice. Na treningih so bile praktično ves čas tudi mladinske reprezentantke, ki sicer v Španijo ne bodo potovale, saj jih čakajo kvalifikacije za evropsko mladinsko prvenstvo. A vse to je naložba za prihodnost in vesel sem, da smo dobili priložnost za nastop na sredozemskih igrah,” je zaključil Chiappini.

Naša dekleta bi se morala pred odhodom v Tarragono vsaj še enkrat pomeriti z Avstrijkami, v načrtu sta bili tudi tekmi s Hrvaško, a so se Avstrijke uvrstile na zaključni turnir srebrne evropske lige, v hrvaškem taboru pa so spremenili plan priprav. Slovenke bodo kljub temu odigrale še štiri pripravljalne tekme, dve z univerzo Creighton, dve pa z univerzo Stanford.

SPISEK REPREZENTANCE ZA SREDOZEMSKE IGRE:

Podajalki: Eva Mori, Zala Zbičajnik

Sprejemalke: Ana Marija Vovk, Pia Blažič, Katja Mihalinec, Žana Zdovc Sporer

Srednje blokerke: Saša Planinšec, Tina Grudina, Ela Pintar

Korektorici: Iza Mlakar, Darja Eržen

Prosta igralka: Veronika Mikl