40. lovorika za Obradovića, Fener četrtič zapored prvak

Uncategorized 13. Jun 201821:35 > 21:42
Turkish Airlines EuroLeague

Fenerbahče je še četrtič zapored postal košarkaški prvak Turčije. Danes so v finalni seriji dobili še četrto tekmo proti Tofasu z 89:62 in s tem tudi dobili finalno serijo s 4:1.

Fenerbahče je pričakovano postal turški košarkaški prvak, potem, ko je v finalni seriji s 4:1 ugnal letos presenetljivo dobri Tofas.

Fenerbahče je pred domačimi gledalci pričakovano držal vse niti igre v svojih rokah in vodil skozi celotno tekmo ter se na koncu veselil zelo zanesljive zmage z 89:62. Igralec današnje tekme je postal Ahmet Düverioğlu, ki je 19. točkam dodal še 9 skokov.

Fener je s tem osvojil že svojo 12. prvenstveno lovoriko v zgodovini, ob tem pa imajo še pet državnih pokalov, sedem turških superpokalov in lanski osvojeni evropski naslov. Letos so Turki v evroligi obstali v finalu, kjer jih je ugnal Real.

Trenerski “Bog” v Evropi Željko Obradović pa je danes prišel že do neverjetne 40. lovorike v svoji trenerski karieri. Od tega je štiri državne naslove osvojil s Fenerjem.

Z današnjo osvojeno lovoriko je Fener nekako tudi rešil sezono, saj je to letošnja edina njihova lovorika. V Evroligi je bil uspešnejši Real. V pokalu pa so izpadli že dokaj zgodaj proti Anadolu Efesu, ki je na koncu tudi osvojil pokal.