Tuchel: Areola je prva opcija in ne Buffon

Uncategorized 11. Sep 20188:46 > 8:48
Josef Bollwein - Sepa Media/Bongarts/Getty Images

Trener Paris Saint-Germaina Thomas Tuchel poudarja, da je ima med vratnicama pariškega gola pred legendarnim Gianluigijem Buffonom prednost manj izkušeni, a v tem trenutku boljši Alphonse Areola.

Legendarni italijanski vratar Gianluigi Buffon je letos poleti prišel v vrste Paris Saint-Germaina iz Juventusa, medtem ko je Alphonse Areola prestal akademijo in mladinske selekcije PSG-ja, ki ga tudi v prihodnosti vidi kot svojega vratarja. Podobnega mnenja pa je tudi glavni trener pariškega velikana Thomas Tuchel

“Odločil sem se. Alphonse ve, da je on moja prva izbiira med vratnicama. On je otrok kluba, PSG je zanj vse in želi se dokazovati. To moramo spoštovati in izkoristiti. Moramo biti ponosni na nogometaše kot je Areola, so nekaj posebnega, saj v sebi nosijo dušo tega kluba,” je dejal glavni trener Tuchel.

“Na drugi strani pa je z Buffonom drugače. On je legenda in vzornik Areole. Imata podobno močno osebnost in moramo biti previdni z obema. Gianluigi ni samo igralec za nas, on ima velik vpliv na ekipo. Lahko bi si polomil roke ker ne brani in le gleda tekme, a ni bilo tako. Buffon skozi celotno tekmo komunicira z igralci, jih bodri in jim skuša pomagati.”

Je pa zanimiv, da je Buffon branil v prvih dveh krogih domačega prvenstva, pote pa je bil naslednji dve tekmi v vratih Areola. Če bi se trend nadaljeval, bi moral v vratih na naslednji tekmi stani Buffon, izvedeli bomo pa že v petek, ko Parižane čaka naslednja tekma v Ligue 1. 

https://twitter.com/pjet1976/status/1039419038655344641