Osaka: Bila sam žalostna, vsi so želeli zmago Serene

Uncategorized 11. Sep 201810:13 > 10:16
Matthew Stockman, Getty Images Sport

Mlada zmagovalka zadnjega turnirja velike četverice v ZDA Naomi Osaka pravi, da je zaradi neljubih dogodkov v finalu turnirja proti Sereni Williams začutila potrebo, da se vsem opraviči. Čudno, saj je bila Serena tista, ki je zakuhala pravo dramo in bi se morala opravičiti.

Mlada Japonka Naomi Osaka se je po pravi drami v finalu OP ZDA, ki sta jo zakuhala glavni sodnik in Serena Williams, že na podelitvi pokala opravičila gledalcev, da je dvoboj izpadel tako kot je, med dvobojem pa je bila zelo pogosto deležna žvižgov. 

“Bilo je polno čustev. Vedela sem, da so vsi želeli zmago Serene. Občutila sem, da so vsi nesrečni, ker se je dvoboj končal na ta način in zato sem mislila, da se moram opravičiti gledalcem,” je dejala Osaka, velika zmagovalka zadnjega grand slama v sezoni. 

“Vse je zelo čudno. Občutek je kot da sanjam in nimam pojma kaj se je dogajalo, ko sem v rokah držala trofejo. Ko mine nekaj časa je vse bolj resnično. To je nekaj, kar bo z menoj ostalo do konca življenja,” je dodal japonska teniška igralka.

Spomnimo, kako sta se tekom drugega niza velikega finala v New Yorku sporekla glavni sodnik Carlos Ramos in Serena Williams, ki je sodniku med drugim dejala, da je lažnivec in tat, za kar jo je sodnik kaznoval z odvzemom igre. Poteze legendarne teniške igralke so dvignile ogromno prahu, po obračunu pa je sodnika obtožila da je seksist in da se sama bori za pravice žensk.