Karikaturist: Risba Serene nima veze z barvo kože

Uncategorized 12. Sep 20186:49 > 7:01
Mike Stobe/Getty Images for USTA

Karikaturist Mark Knight je v eni izmed risb uprizoril Sereno Williams, ki zaradi sodniške odločitve v finalu OP ZDA besni, mnogi pa so njegovo karikaturo označili za rasistično. Presodite sami.

Spomnimo, da je Serena Williams glavnega sodnika finala OPZ ZDA Carlosa Ramosa že obtožila, da je seksist, ker nima enakega kriterija za moške in ženske, za kar jo je Ramos kaznoval. Serena je najprej dobila dve opozorili, kar pomeni, da je izgubila točko, potem pa nadaljevala z verbalnimi obračuni, Ramos pa ji je odvzel celotno igro. 

https://twitter.com/mm_newscorpaus/status/1039299620780695554

To je videl tudi karikaturist Mark Knight, ki je narisal karikaturo na kateri Serena besni in lomi lopar, medtem ko sodnik njeno nasprotnico prosi, če ji lahko pusti zmagati. Knighta so takoj obtožili, da je risba rasistična.

Povezano

 “Risbo sem narisal v nedeljo po finalu. Tam sem videl najboljšo teniško igralko sveta v navalu besa in pomislil sem ,da je to zanimivo. Karikatura je takoj sporžila val zanimanja na družabnih omrežjih, telefon mi je pregorel. Svet je ponorel. Tri dni prej sem narisal tudi Nicka Kyrgiosa, ki ga vlečejo za ušesa, tako kot to počno z otroki,” je dejal Knight. 

“Risba Serene se vrti okoli njenega obnašanja, ne pa o barvi kože. Poskušal sem odgovoriti ljudem, a me ne poslušajo.