Slovenija oddala niz, a zasluženo ugnala Japonsko

Uncategorized 14. Sep 201818:09 > 18:18
Facebook

Slovenija je tudi na svoji drugi tekmi na SP v odbojki slavila. Tokrat so premagali Japonsko s 3:1 v nizih.

Slovenski selektor Slobodan Kovač je drugo tekmo svetovnega prvenstva začel s standardno postavo, s podajalcem Dejanom Vinčićem, korektorjem Mitjo Gasparinijem, srednjima blokerjema Janom Kozamernikom in Alenom Pajenkom, sprejemalcema Tinetom Urnautom in Klemnom Čebuljem ter prostim igralcem Janijem Kovačičem.

Prvi niz je zasluženo pripadel Sloveniji, ki si je dokaj hitro nabrala majhno prednost pred Japonsko in jo uspešno držala v svojo korist vse do konca in tudi slavila s 25:20.

Drugi niz je bil ravno obraten. Torej Japonci so hitro prišli do minimalne prednosti in jo žilavo držali vso do konca niza, ko so še zaigrali še močneje in uspešno izenačili z izzidom 25:22.

V tretjem nizu je Slovenija morala zaigrati bolj zbrano in seveda je dokaj hitro prevzela nadzor nad rezultatom in vodila večji del tretjega niza in ga na konvu tudi dobila s 25:20.

Zadnji niz na tekmi je bil tako zgolj le formalnost. Japonci so v igri povsem padli in Sloveniji dobesedno ponudili tretji niz, kjer so se naši dokaj hitro oddaljili in mirno tekmo pripeljali h koncu ter na koncu slavili s 25:13.

Slovenija: Štern, Pajenk 10, Kozamernik 11, Šket 3, Gasparini 12, Pavlović, Vinčić 5, Štalekar, Klobučar, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 19, Čebulj 9. Selektor: Slobodan Kovač.

Slovenija v skupini A zaseda drugo mesto s šestimi točkami, takoj za Italijo. Slovenijo jutri ob 17h čaka obračun z Belgijo.