Slovenija z Belgijo in še nekaj zanimivih dvobojev

Uncategorized 21. Sep 201811:39 > 11:43
Twitter

Po dvodnevnem premoru se začenja 2. krog Svetovnega prvenstva v odbojki. V naslednjih treh dneh se bo 16 ekipo borilo za 6 mest v 3. krogu. Slovenija se bo danes pomerila z Belgijo, čaka pa nas še nekaj zanimivih dvobojev.

Odbojka.si

V skupini E se bosta pomerili Nizozemska in Rusija v večernem terminu pa še Italija in Finska. Nizozemci so lepo presenetili v skupini B z drugim mestom za Brazilci, a pred Francozi in Kanadčani, dokazali kakovost, in da gotovo lahko konkurirajo za najvišja mesta. Rusija je navdušila v Ligi narodov in prišla na SP kot ena izmed favoritinj, a je v skupini C osvojila tretje mestu, ko je nekoliko presenetljivo klonila proti Srbija in ZDA. Italija ima precej lažje delo. Finci so se v skupini D na četrtem mestu s 6 točkami za las uvrstili v nadaljnje tekmovanje, medtem ko imajo Italijani poln izkupiček po prvem krogu, 5 zmag in brez poraza.

Skupina F je za nas najpomembnejša. Slovenci se bodo ob 20.30 pomerili z Belgijci, ki so jih naši odbojkarji sicer že premagali v prvem krogu, a z veliko težav (3:2). V skupini A je Belgija zaključila prvi krog na 2. mestu z 10 točkami za Italijo, Slovenija je bila s točko manj tretja. V zgodnejšem terminu se bosta sestali Brazilija in Avstralija. Brazilija je bila prva v skupini B po prvem delu z edinim porazom proti Nizozemski, Avstralija četrta v skupini C, kjer se je vseeno izkazala za neugodnega tekmeca predvsem Američanom in Srbom.

Skupino G sestavljajo ZDA, Kanada, Iran in Bolgarija. 2. krog bosta s pričetkom ob 16h otvorili ameriški sosedi. Srečali sta se tik pred začetkom Svetovnega prvenstva v Sloveniji na Ljubljana volley challenge, kjer je s 3:1 slavila ZDA. Zvečer sledi še obračun med Bolgarijo in Iranom, ki sta se prav tako že srečala v prvem delu tekmovanja, kjer je bil Iran boljši s 3:1.

Srbija in Francija začenjata 2. krog v skupini H. Srbi so se izkazali v prvem delu predvsem z zmago nad Rusi in Avstralci v skupini C, končali so na 2. mestu z 12. točkami, Francozi pa na tretjem z 11 v skupini B. V večernem terminu je na vrsti še srečanje med Poljsko in Argentino. Poljaki so poleg Italijanov edini, ki so v prvem delu SP dobili vseh pet tekem in prenašajo v 2. krog 15 točk, a Argentinci, ki so sicer končali v skupini A na 4. mestu za Slovenijo, so svojim tekmecem povzročili precej preglavic. Slovenijo so premagali s 3:2.

Vse tekme lahko spremljate na kanalih SK